Vă relatez o altă întâmplare reală! Institutul „Matei Balș” nu testează pacienții care au febră, dureri musculare, tuse, dureri in gat sau dureri de cap

Vă relatez o altă întâmplare reală! Institutul „Matei Balș” nu testează pacienții care au febră, dureri musculare, tuse, dureri in gat sau dureri de cap! Trebuie să fi fost plecat din țară sau contact direct al unui pacient confirmat.

Altfel, nu testează NIMENI pacienții care prezintă simptomatologie specifică virusului. Măcar veniți public și spuneți-ne că nu vă descurcați!

Vă prezint o altă situație în contextul pandemiei COVID-19. Iată cum NU a fost testată o prietenă care a făcut efortul să se ducă până la „Balș”.

Nu s-a simțit bine, dar a apelat, inițial, la o clinică privată. A efectuat un test de gripă, dar rezultatul vine abia după data de 18 martie.
A continuat să se simtă rău, având simptome pe care nu le mai resimțise până atunci și a decis că este cazul să se prezinte la Institutul „Matei Balș”.

Triajul a durat mai mult de 3 ore, după care a fost consultată de un MEDIC REZIDENT care i-a prescris o rețetă. Atât! I s-a spus că nu este nevoie de test pentru Coronavirus întrucât n-a ieșit din țară și n-a luat contact cu un cetățean confirmat. Amintiți-vă că și fostul milițian care și-a îmbolnăvit familia declarase, până la proba contrarie, că n-a ieșit din țară. Și Chițac avea o simplă răceală până azi. Vă bateți joc de noi?!

În tot acest timp, pentru a ține pandemia sub control, Coreea de Sud a testat peste 210.000 de persoane (date oficiale). Noi cum ne luptăm cu virusul? Trimițând pacienții acasă, fără să-i testeze nimeni?!

Ministerul Sănătății din Brazilia a decis, zilele trecute, să testeze fiecare pacient care se prezintă la spital, chiar și cu simptome ușoare, pentru a avea confirmarea că virusul nu se răspândește.

Când l-am întrebat pe Streinu-Cercel, în direct în emisiune, câte teste sunt pregătite pentru cetățenii români a răspuns: câte vor fi nevoie. Ați mințit, domnule Cercel!