Vă rog din suflet să stați acasă

Pacient cu coronavirus, numit pacinetul cu numărul 32, decide să spună povestea despre cum a fost infectat cu virusul COVID-19. În mesajul postat pe Facebook, Răzvan Ioan, din Iași, a spus si care sunt condițiile în spitale și cum este tratat de către medici.

Puțini pacienți au vorbit despre starea lor, pentru a nu-și face identitatea publică. Răzvan Ioan a decis să scoată la lumină starea sa de sănătate, tocmai pentru a le atrage atenția românilor că situația este gravă și serioasă. El îi îndeamnă pe oameni sa stea acasă.

Pacient cu coronavirus, aflat în carantina de o săptămână, spune adevărul despre ce se întamplă în izolare

Dau astăzi, la fix o săptămână de când a început toată nebunia asta, proba de curaj a vieții mele de până acum. Da, #eusunt32. Am fost confirmat pozitiv cu CoVid-19, miercuri, pe 11 martie, la o săptămână după ce m-am întors din Varșovia, dintr-un ghinion teribil și pentru că așa a vrut Dumnezeu.

N-o să vorbesc despre ce a apărut prin presă, pentru că mi-am spus punctul de vedere și cum au stat lucrurile. Singurul lucru pe care vă rog, pe voi toți care citiți aceste rânduri, este să gândiți. Să gândiți, să dați dovadă de solidaritate, de toleranță, de empatie și de înțelegere pentru toți semenii noștri.

Care sunt condițiile din spitale
Lucrul cel mai greu suportabil, pe lângă virusul în sine, necunoscut pentru mulți, și ce poate aduce cu el, este izolarea.

Mă aflu internat într-o boxă de 2×2, izolat de tot ce înseamnă viață, aer, apă curentă, familie, prieteni, oameni, natură, igienă minimă, doar cu un telefon. Prin intermediul lui VĂ ROG DIN SUFLET, să stați acasă ! Sper din tot sufletul să înving acest virus cu pozitivitate, cu tratament, cu un psihic puternic și cu tot ce înseamnă ființa mea și ajutorul vostru.

Dar pe voi, toți, vă rog, STAȚI ACASĂ ! Ascultați și urmați regulile impuse în aceste momente dificile, pentru că sunt în sprijinul nostru, al tuturor. Nu e vacanță; este o perioadă de stat în casă, lângă familie, cu gândul că trecem printr-un moment greu. Haideți să sprijinim autoritățile și sistemul medical și să #stamacasa pentru 14 zile. Eu nu mai pot să fac asta, deși mi-aș dori din tot sufletul, dar voi, cei sănătoși, ce scuză plauzibilă aveți ?

#eusunt32 #stamacasa #măcarAcum #respectămRegulile
P.S. Zâmbetul n-o să mi-l învingă nici măcar virusul ăsta infect
P.S 2. Fiți mai buni…nu doare…
Vă rog, distribuiți public !

La acest moment, în România există 139 de persoane infectate și 9 vindecate. Președintele a decretat de astăzi, 16 martie, stare de urgență în țară.