8 pacienti au fost declarati vindecati

Chiar daca noul coronavirus a imbolnavit deja 139 de romani, iar bilantul tinde sa creasca pe zi ce trece, in toata aceasta perioada neagra avem parte si de vesti bune. Asta pentru ca 8 pacienti din Timisoara diagnosticati cu agentul patogen denumit stiintific COVID-19 au fost vindecati, datorita eforturilor medicilor de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes.

8 pacienti de la Timisoara s-au vindecat de coronavirus. Ce spune Virgil Musta, unul dintre medicii care au reusit sa-i salveze
Concret, vorbim despre prima pacienta, o femeie de 38 de ani proaspat revenita din Italia, un barbat care a stat alaturi de ea in avion, nepotul acestuia, in varsta de 16 ani, dar si doua colege de liceu ale tanarului, cu totii din Timisoara. De asemenea, trei persoane preluate din judetul Hunedoara au fost externate sambata.
Potrivit lui Virgil Musta, medic primar de boli infectioase si purtator de cuvant al unitatii sanitare, in momentul de fata mai sunt internati alti 32 de pacienti confirmati cu coronavirus,in vreme ce alti doi urmeaza sa fie testati. Acesta a precizat, totodata ca spitalul este pregatit sa faca fata unei eventuale cresteri masive a numarului de cazuri.

„Pe etajul al doilea am pus la dispozitie 14 paturi pentru infectiile cu coronavirus si mai sunt 14 paturi in zona de suspiciuni care pot fi alocate, de asemenea, pentru cei deja infectati. Mai sunt locuri in spital, daca va fi necesar, eliberam intregul spital”, a declarat medicul Virgil Musta potrivit fanatik.ro.