Cât costă un test pentru coronavirusI

In momentul de față, de coronavirus, au murit peste 8.000 de oameni în întreaga lume. Din fericire, în România, până la acest moment nu s-a declarat niciun deces cauzat de virusul Covid-19. Cu toate acestea, România trebuie să respecte un anumit protocol în cazul eventualelor morți. Potrivit unor surse, Matei Balș a făcut deja achiziție de 100 de saci pentru cadavre.

Matei Balș a cumpărat 100 de saci de cadavre
Deși nu s-au înregistrat încă decese în România, toate unitățile spitalicești sunt pregătite pentru un astfel de scenariu. Potrivit Radio Europa Liberă, Spitalul Matei Balș a achiziționat recent 100 de saci pentru cadavre. Un astfel de sac costă 86 de lei și, potrivit descrierii, este format din două straturi: unul din „polipropilenă interior cerat și un strat folie rezistentă și impermeabilă”.

O vedetă şochează: ”95% din prietenii mei sunt morţi”. Dezvăluiri dureroase în plină…
Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața
S-a decis 1 MILION de români intra în ȘOMAJ TEHNIC! Ce salariu primești, vezi dacă compania…

Potrivit specificațiilor prezentate, sacii rezistă până la 150 de kilograme și au la interior folie impermeabilă și deschidere cu fermoar rezistent pe 3 laturi ale sacului. Sacii vin la pachet cu două mănuși, două măști de protecție și un sac pentru încălțăminte.

Potrivit unor surse, în caz de deces provocat de Covid-19, nu se va efectua autopsia cadavrului. Trupul neînsuflețit se va așeza „într-un sac impermeabil dublu și ermetic închis cu fermoar și va fi pulverizat cu produse biocide tip TP22 – pe bază de formol.” ”Personalul implicat (va purta echipament special de protecție – n.r.) în manipularea cadavrului pulverizează produse biocide de tipul TP22 sau soluție de formaldehidă peste cadavru, apoi îl introduce în doi saci rezistenți de vinil, astfel: după fiecare introducere a cadavrului în sac se pulverizează produs biocid tip TP22 folosind un echipament de pulverizare fină, ulterior acesta se introduce în sicriu, urmând a se închide și sigila capacul sicriului.”, scrie libertatea.ro. Incinerarea/inhumarea se va efectua într-un timp scurt, cu sicriul sigilat.

Cât costă un test pentru coronavirus

Odată cu achiziția făcută de cei de la Matei Balș, a fost făcut public și prețul unui test pentru coronavirus. Astfel, pe site-ul de achiziții publice se arată că un astfel de test costă 49 de lei bucata. Matei Balș a achiziționat, odată cu sacii pentru cadavre, și alte 260 de teste pentru coronavirus. Anterior cu doar o săptămână, Matei Balș cumpărase alte 250 de teste contra sumei de 12.250 de lei. S-au achiziționat, totodată, și 10 teste rapide, cu 490 de lei.

Contactat și întrebat despre aceste achiziții, medical Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” a confirmat aceste achiziții.