Alexandru Rafila a precizat miercuri că un al doilea vârf al epidemiei de coronavirus ar putea apărea în sezonul rece. Potrivit acestuia, virozele respiratorii se manifestă mai intens.
Când va avea loc al doilea vârf de epidemie cu coronavirus
Potrivit Digi24, președintele Societății Române de Microbiologie Alexandru Rafila este de părere că al doilea vârf al epidemiei de coronavirus va apărea în timpul sezonului rece, deoarece virozele respiratorii se vor manifesta mult mai intens.
„Al doilea val de îmbolnăviri cred că va veni în cursul sezonului rece, spre finalul toamnei, așa cum sunt toate virozele respiratorii care evoluează mai intens în sezonul rece decât vara sau primăvara, a spus Rafila.
Până atunci, profesorul Alexandru Rafila spre să fie produs un tratament pentru combaterea coronavirusului.
„Sperăm să avem până atunci un tratament care să răspundă nevoii de a împiedica evoluția gravă a bolii, mai ales la pacienții din categoriile de risc„, a adăugat Rafila.
Un virosolog a spus când va avea loc al doilea val de coronavirus
Profesorul Molnar Geza a precizat că al doilea vârf al epidemiei de coronavirus va avea loc după sărbătorile Pascale. De asemenea, acesta a declarat că virusul nu poate fi oprit, ci doar temporizat.
„”Daca rămânem în România tot așa ca acum ca depistare și ca aplicare a strategiilor reglementate – și-s bine reglementate, după părerea mea -, atunci primul vârf va fi undeva în maximum două săptămâni., a precizat acesta.
Dar, dar, cunoscand obiceiurile si disciplina populatiei Romaniei, dupa Pasti, la 7-14 zile vom mai avea un varf, fara nicio discutie. Pentru ca de sarbatori multi vom navali in mediul rural, vom avea intalniri, reuniuni familiale, rude etc, a spus acesta.
Totodată, acesta a spus că reinfectarea persoanelor vindecate depinde foarte mult de imunitate. În cazul României, cei mai predispuși în fața virusului sunt oameni vârstnici, de aceea trebuie ca aceștia să aibă grijă de sănătatea lor și să respectr restricțiile impuse de autorități.
„Nu poate să apară decât în cazul în care persoana respectivă -fosta infectată și vindecata- are o boală sau o stare biologică prin care nu a răspuns la infecție, deci nu și-a dezvoltat protecția. Dacă și-a dezvoltat protecția, într-o perioadă imediat urmatoare nu se va reinfecta”, a spus acesta.