Oamenii de știință cred că e posibil să fi descoperit un univers paralel în apropierea noastră, iar aici timpul pare să curgă în sens invers.
Potrivit cercetătorilor NASA, există dovezi potrivit cărora toate regulile fizicii operează în sens invers într-un univers aflat în apropierea noastră. Un experiment de detectare a razelor cosmice a identificat particule care ar putea fi din afara universului nostru.
În cadrul experimentului Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA), oamenii de știință au folosit un balon echipat cu o colecție de antene electronice și „l-au zburat” deasupra Antarcticii, unde există puțin sau deloc zgomot radio pentru a interfera. Acesta a scanat peste un milion de kilometri pătrați din peisajul înghețat, pentru a identifica particule cu energie mare care ar putea proveni din spațiu sau dintr-un univers paralel.
În primele două zboruri n-au găsit nimic. După cel de-al treilea, oamenii de știință au decis să reanalizeze datele obținute în trecut, în special acele semnale pe care le catalogaseră drept zgomot.
Cum funcționează lucrurile în acest univers paralel
Potrivit oamenilor de știință ANITA, particulele elementare cu energie scăzută numite neutrino pot trece complet prin Pământ, abia interacționând cu substanța planetei noastre. Totuși, obiectele cu energie mai mare sunt oprite de materia solidă a Pământului. Asta înseamnă că particulele cu energie mare pot fi detectate doar coborând din spațiu. Având în vedere acest lucru, detectarea unei particule mai grele care „se ridică” din Pământ ar însemna că aceste particule călătoresc, de fapt, înapoi în timp.
Explicația pentru acest semnal este una ciudată. Ar putea reprezenta dovada pentru existența unui univers creat în același Big Bang ca al nostru, și care există în paralel cu acesta. Totul pare să se întâmple exact invers aici, ca într-o oglindă. Pozitivul e negativ, stânga e dreapta și, de asemenea, timpul curge și el în sens invers.