Speranță pentru toți românii! Vaccinul a intrat în ultima fază de testare. Când va ajunge în toate farmaciile

Este speranţa de care ne legăm toţi pentru a ne putea lua viaţa înapoi şi suntem aproape de a o atinge. Două vaccinuri care

ne-ar putea oferi imunitate împotriva coronavirusului au intrat în ultima faza de testare şi ar putea ajunge în farmacii până la sfârşitul acestui an.

Mai devreme decât în cele mai optimiste scenarii. Este un pas uriaş în lupta împotriva acestui virus cu care am pierdut până acum atât de multe bătălii. La nivel mondial, peste 650 de mii de oameni au murit, iar alţi 16,5 milioane s-au îmbolnăvit.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: Sunt mândru să anunţ că, din această dimineaţă, vaccinul Moderna a intrat în faza a treia de testare. Vorbim de faza a treia a studiului clinic, ultimul stadiu înainte de aprobare.

Cele două seruri au dat deja rezultate bune în primele etape de testare. Cei care au primit două doze de vaccin au avut niveluri de

anticorpi împotriva noului coronavirus mai mari decât media observată la persoane care s-au recuperat după Covid-19, iar efectele adverse au fost unele uşoare.

Frank Eder, cercetător: Odată ce testăm pe un grup mare de oameni, putem vedea cu adevărat eficacitatea şi siguranţa unui vaccin.

Odată ce depăşim această etapă, putem trece la publicul larg şi să începem cu adevărat producţia în masă şi imunizarea populaţiei.

În cele două studii clinice, cele mai mari din lume în acest moment, sunt înrolați câte 30.000 de voluntari.

Melissa Harting, voluntar: Ştiţi, nu am mai trăit niciodată astfel de vremuri. Să poţi lua parte la aşa ceva, ştiţi, la găsirea unui vaccin, este ceva extrem de important. scrie ombun.ro