Cum începe şcoala din septembrie. Ministrul Educaţiei a anunţat că noul an şcolar 2021-2022 va începe pe 13
septembrie cu prezenţă fizică pentru toată lumea. Sorin Cîmpeanu a precizat că până acum s-au vaccinat împotriva coronavirusului aproape 10.000 de copii.
Cum începe şcoala din septembrie. Ministrul Educaţie a anunţat că până acum s-au vaccinat împotriva coronavirusului aproape 10.000 de copii, precizând că noul an şcolar va începe din septembrie cu prezenţă fizică pentru toată lumea.
Cum începe şcoala din septembrie
„Cu toţii sperăm asta (revenirea fizică la şcoală în toamnă – n.r.) avem sub 0,2 la mie rată de infectare, deci este o situaţie foarte bună din punct de vedere epidemiologic. Avem peste 4 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă. Avem în sistemul de educaţie 60%
din personal care s-a vaccinat şi sperăm cu toţii că nu vom avea un al patrulea val. Sigur că pe 13 septembrie, toată lumea va veni la şcoală cu prezenţă fizică.
La categoria de vârstă 12-15 ani avem aproape 10.000 astăzi, dintr-un total de 829.000 de elevi cu vârsta de 12-15 ani. Totalul celor care au vârsta de 16 – 19 ani este de 820.000. 127.000 s-au vaccinat, deci
aproape 15 la sută sunt vaccinaţi dintre elevii de 16-19 ani. Vor fi mai mulţi, deci e un motiv de optimism pentru reluarea şcolii cu prezenţă fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.
Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în noul an şcolar. Ce se întâmplă cu orele online
Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări în noul an şcolar. Ministrul Educaţiei a declarat că orele online pot continua începând cu 13 septembrie, acolo unde se doreşte asta.
„Sunt convins că pe 13 septembrie, pentru că aceasta este ziua de începere a cursurilor, vom putea să începem şcoala normală cu prezenţă fizică, fără a avea şcoli în care să se impună un regim de predare online din cauza ratei de infectare crescută.
Sunt convins că vor fi situaţii în care, acolo unde vor fi întrunite toate condiţiile şi mă refer la conectivitate, la disponibilitatea echipamentelor şi la pregătirea adecvată a cadrelor didactice pentru predarea online,
în funcţie de specificul disciplinei, se vor putea susţine şi ore online, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva, ci doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învăţământ.
Unul din punctele bune pe parcursul acestei pandemii a fost îmbunătăţirea abilităţilor digitale ale elevilor şi profesorilor
şi conştientizarea importanţei predării digitale, acolo unde se potriveşte”, a precizat ministrul. scrie romaniatv