Alertă în România! Locatarii nu mai ies din cauza șerpilor de peste 1.5 metri. Sunt peste tot pe străzi și în mașini

Locatarii din Târgu Jiu și Motru s-au baricadat, speriați, în case, după ce au sesizat prezența unor șerpi de peste 1.5 metri pe străzile și mașinile din oraș.

În Târgu Jiu și Motru, oamenii sunt îngroziți. Șerpi de peste 1.5 metri umblă peste tot, motiv pentru care locatarii au apelat de urgență la 112. Autoritățile au ajuns de urgență la fața locului, potrivit stirilekanald.ro.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj a anunțat faptul că cetățenii speriați de șerpi au apelat la 112, iar autoritățile au venit de îndată să-i captureze. Șerpii au fost înlăturați de jandarmi și duși în mediul lor natural. Din fericire, nimeni nu a fost mușcat de către reptile.

„Trei apeluri SNUAU 112 prin care cetățenii semnalau prezența unor șerpi în municipiile Târgu-Jiu și Motru au fost recepționate de Inspectoratul de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj în acest weekend. Șerpii au fost semnalați în zone publice, în apropierea sau chiar în interiorul autoturismelor cetățenilor și au fost capturați și îndepărtați de jandarmi în mediul natural”, au anunțat cei de la IJJ Gorj.

Jandarmii au făcut primele declarații despre apariția șerpilor, care au o lungime nu mai mică de 150 de centimetri, acesta fiind și aspectul principal care i-a speriat pe oameni și i-a determinat să sune la numărul unic de urgență. Echipajele speciale de intervenție s-au sesizat și au venit de îndată la locurile în care cetățenii au declarat că există reptile și au preluat șerpii. Din păcate, unul dintre șerpi nu a fost prins.

Reprezentanții Jandarmeriei îi sfătuiesc pe cetățeni să nu se apropie de șerpi și să sune cât pot de repede la numărul unic de urgențe 112.

„În situații similare, le recomandăm cetățenilor să nu se apropie de reptile și să solicite sprijinul instituțiilor abilitate prin SNUAU 112” , au transmis reprezentanții Jandarmeriei.