Ultima tranşă din voucherele de alimente va intra mai devreme pe cardurile românilor, a anunţat sâmbătă seară Marcel Boloş, în exclusivitate la emisiunea România la raport,moderată de Andreea Creţulescu..
Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, precum şi din fonduri europene nerambursabile”, prevede OUG aprobată de Guvern.
Guvernul a aprobat voucherele pentru alimente şi energie pe întreg anul 2023. Anunţul a fost făcut joi, 8 decembrie, de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene din România, Marcel Boloş
„Guvernul a luat două decizii extrem de importante pentru persoanele şi familiile aflate în vulnerabilitate. Referitor la cardul pentru alimente, s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card şi acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei o dată la două luni. Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei. De asemenea, Guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranşa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19 – 23 decembrie. Aşadar, numărul de beneficiari de cardul pentru alimente este de 2,4 milioane de beneficiari, iar costul unei tranşe este de 600 de milioane de lei”, a susţinut Marcel Boloş.
„A doua măsură aşteptată este cea referitoare la compensarea preţului la energie. 1400 de lei pe an, în două tranşe. Prima tranşă în februarie 2023, a doua în septembrie 2023, câte 700 de lei. Sunt aprobate categoriile de beneficiari, respectiv pensionari în vârstă de peste 60 de ani, cu venit mediu mai mic pe loc de consum de 2.000 de lei, pensionari fără limită de vârstă care beneficiază de pensie de invaliditate de până în 2000 de lei, persoanele cu dizabilităţi cu pe loc de consum pe loc de consum de 2000 de lei. Numărul estimat al beneficiarilor este 3,9 milioane. Listele vor fi întocmite de Ministerul muncii, iar mecanismul se va derula prin intermediul MIPE în parteneriat cu compania naţională Poşta Română. Toate formele de energie se pot deconta – energie electrică, energie termică, gaze naturale, lemn de foc şi alte forme de energie”, a încheiat ministrul Boloş.