Acesti romani primesc 3000 de lei de la stat! Cand se dau banii si cine beneficiaza de ei

Directorul de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Drăgan, a informat recent că prima ediție a programului „Rabla local” va începe la jumătatea lunii octombrie.

Astfel, cetățenii vor avea posibilitatea de a casa mașinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei.
Directorul de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor a participat joi, 6 octombrie, la conferinţa de deschidere a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022, de la Romexpo.

buget din istoria programelor „Rabla„. Vorbim în total de peste 1,2 miliarde de lei, alocate în bugetele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” pentru înnoirea pe de o parte a parcului auto, casarea maşinilor vechi şi achiziţionarea unora mai puţin poluante şi, bineînţeles, a maşinilor electrice şi hibrid plug-in.

Am lansat o nouă sesiune de finanţare pentru cele două programe, vinerea trecută, şi pot să vă spun că bugetul pentru „Rabla Plus”, cel puţin pentru persoanele juridice, a fost epuizat în 20 de minute de la deschiderea sesiunii de finanţare, iar bugetul pentru persoanele fizice în mai puţin de două ore. Până acum, anul acesta, s-au achiziţionat peste 5.000 de autovehicule electrice, dar cu siguranţă vor fi mult mai multe, pentru că, după cum ştim, sunt încă probleme cu componenta de livrări pentru acest tip de vehicule”, a completat Mihai Drăgan.