Adrian Streinu Cercel, mesaj pentru ROMANI. Ce spune despre apa de la robinet in perioada pandemiei

Adrian Streinu Cercel le-a transmis un mesaj romanilor in plina pandemie de coronavirus, intr-o interventie la Romania TV. Directorul Institutului National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” din Capitala a venit cu o recomandare aflata la indemana oricui.

Adrian Streinu-Cercel a comentat mitul conform caruia apa de la robinet nu ar fi buna de baut. Mediucul le-a transmis romanilor, in direct la Romania TV, ca, dimpotriva, este foarte bine sa bea apa de la robinet! Aceasta este benefica mai ales pentru clatit, deoarece contine clor si astfel bacteriile mor mai repede.

Adrian Streinu Cercel a precizat insa ca principala “arma” de lupta impotriva noului coronavirus ramane igiena: sa ne spalam cat mai des si cat mai bine pe maini cu apa si sapun!

Pe de alta parte, seful de la “Matei Bals” a starnit o adevarata controversa cu afirmatia ca “alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseste la nimic”. Renumitul medic este de parere ca “spirtul medicinal nu e bun. Substantele care sunt pe baza de alcool, dar sunt speciale, care sa fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune si substantele pe baza de clor, dar nu clorhexidina pentru ca s-a demonstrat ca nu este activa pe coronavirus”. Declaratiile lui Streinu Cercel au fost contrazise de numerosi medici epidemiologi.