Alertă alimentară, nu consumați! Produse care vă pun sănătate în pericol

O nouă alertă alimentară anunțată de ANSVA face referire la niște produse care sunt foarte căutate în anotimpul rece. Dacă ați apucat să le cumpărați, nu le consumați pentru că vă pun sănătatea în pericol.

Alertă ANSVA! Nu consumați aceste produse

Lanțul de supermarketuri Carrefour a retras din magazine peste 12 tone de portocale cu pesticide. Ca urmare a notificării primite din partea furnizorului, Carrefour România a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a portocalelor.

Verificările au arătată că au fost depășite valorile admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin, Chlorpirifos).

Portocalele au fost comercializate în perioada 23.12.2021 – 05.01.2022 și pe lângă faptul că depășesc limita de pesticide, originea produsului a fost menționată eronat
pe etichetă de către furnizorul Andros Stil SRL ca fiind Grecia, pe când produsul este origine Egipt.

Puteți primi banii înapoi, fără să prezentați bonul fiscal
Cei care au cumpărat aceste portocale din lotul menționat sunt rugați să nu le consume pentru că sunt periculoase pentru sănătatea organismului. Ei se pot întoarce cu portocalele în magazin pentru a primi banii înapoi. Nu este nevoie să prezinte bonul fiscal.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 23.12.2021- 05.01.2022 să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, au transmis reprezentanții Carrefour.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea spune că la mijloc ar putea fi vorba despre o fraudă. El suspectează că originea portocalelor a fost schimbată intenționat și anunță că ancheta este în derulare și dacă va fi cazul, organele abilitate vor fi anunțate.

Ele sunt origine Egipt, dar s-au pus la raft cu origine Grecia şi acum şi-au dat seama că a fost o eroare umană!!!, a spus vicepreședintele ANSVA

Pesticidele conțin substanțe chimice toxice periculoase și nocive care afectează sănătatea umană. Potrivit studiilor, expunerea la un pesticid comun crește riscul de mortalitate, și în special de mortalitate cardiovasculară, după cum a anunțat Medical News Today.