Alerta ANM imediata! Furtunile si grindina lovesc Romania. Judetele afectate

Vijeliile si grindina lovesc Romania. Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod portocaliu de furtuni puternice. Meteorologii anunta ca acest cod intra in vigoare la ora 13:00.

Cod portocaliu de vijelii, grindina, descarcari electrice si ploi torentiale

Incepand cu ora 13 intra in vigoare un cod portocaliu de furtuni puternice care afecteaza Oltenia, local in Muntenia, in sudul Banatului si in zona Carpatilor Meridionali. Se semnaleaza ploi torentiale, iar cantitatile de apa pot depasi chiar si 70 l/mp.

In restul tarii, meteorologii au emis cod galben de furtuni pana joi la ora 06:00. Vor fi averse, tunete, fulgere si grindina, iar vantul poate atinge viteze de 60…70 km/h. Cantitatile de apa vor depasi chiar si 50 l/mp. Temperaturile maxime nu vor mai trece de 26 de grade Celsius in regiunile din sudul tarii.

In urmatoarele zile, vremea se va mentine rece in aproape toate regiunile. Se semnaleaza ploi moderate cantitativ, tunete, fulgere si vant puternic in special in jumatatea de sud a tarii si la munte.

Pentru ziua de vineri, meteorologii anunta ploi razlete, mai ales in regiunile sudice, estice, in zonele montane si izolat in rest. La altitudini mari vor fi ninsori, lapovita si rafale de peste 80 km/h. In sud-vest, centru si nord-est, vantul va sufla cu 55 km/h.

Sambata, se anunta ploi slabe in special in Dobrogea, iar vantul va sufla cu putere in zona de est si la munte.

In Bucuresti, este cod galben de vremea instabila. Vor fi averse, descarcari electrice, vijelii si grindina, iar cantitatile de apa pot trece izolat de 20 l/mp. Temperaturile nu vor trece de 25 de grade, astazi.