ANM a făcut anunțul așteptat de toți românii:

Sfârșit de martie, însă specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie nu ne dau, încă, veștile bune pe care le așteptăm cu toții. Iarna are încă puseuri de ”mândrie” hibernală, iar mercurul din termometre se află pe un trend descendent. Nu vor lipsi precipitațiile, iar în unele zone din țară se va depune un strat consistent de zăpadă.

Statisticile referitoare la temperaturile acestei perioade sunt contrazise de realitatea imediată, iar vremea va deveni deosebit de rece pe parcursul zilelor de 31 martie şi 1 aprilie, mai ales în partea de sud a României. Vântul va amplifica senzaţia de frig, iar noaptea și dimineața se vor înregistra temperaturi minime… preponderent negative, termomemtrele înregistrând chiar și sub -5 grade. În astfel de condiții meteo, se va produce brumă, la început în jumătatea de nord a țării, apoi şi în partea de sud. De altfel, și în București vom avea parte de o vreme foarte rece, iar ploile se vor transforma în ninsori.

Precipitațiile sub formă de ninsoare vor cuprinde cea mai mare parte a zonei montane şi a celei submontane, centrul şi sud-vestul ţãrii, acolo unde se va depune un strat de zăpadă. Abia după începutul lunii aprilie ne putem aștepta, transmit meteorologii, ca vremea frumoasă să își intre, definitiv, în drepturi.

Se va depune strat de zăpadă
Vor exista intensificări ale vîntului în toate regiunile țării, transmit meteorologii, iar până pe 1 aprilie, ora 10.00 – în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, vestul şi nordul Olteniei, plus sudul Banatului – va ninge și se va depune strat de zăpadă.

În zona montană înaltă, vântul va avea intensificări – cu viteze în general de 65-75 km/h – iar ninsoarea va fi viscolită.