Anunțul îngrijorător din partea medicului Streinu! Cât timp vom rămâne izolați în casă

Acesta ne sfătuiește să fim pregătiți pentru ce e mai rău și să fim prudenți în legătură cu sănătatea noastră și a familiei.

Trei luni de carantină
Managerul spitalului de Boli Infecțioase Mate Balș din București, a declarat că întreaga Românie trebuie să se pregătească pentru ce urmează, pentru că va urma o perioadă destul de dificilă.

„Ceea ce trebuie să transmiteți dvs ca presă sunt sfaturile de igienă personală, nu cine a murit și cum a murit! Explicați-le oamenilor că trebuie să se spele pe mâini, pe față, să-și decontamineze telefonul! Să înțelegem că trebuie să stăm izolați două luni, până la trei luni! Asta trebuie să înțelege, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Medicul mai spune că dacă românii vor contina să iasă din casă vom ajunge ca Italia.

Ce ne recomandă medicul Streinu-Cercel
Pentru a ne feri de contactul cu coronavirus, medicul ne recoamndă să ne spălăm pe mâini, pentru că acest lucru salvează multe vieți.

„Nu testarea face diferența! Testarea spune un diagnostic! Punem problema total greșit, testarea este pentru aparatul medical, nu pentru omul de rând, care trebuie să știe cum să se spele pe mâini!”, a mai spus Directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș.

Vremea rece poate opri răspândirea coronavirusului
Totodată, specialistul a declarat că vremea rece care s-a instalat în toată România, ar putea încetini răspândirea nolui virus.

„Un al doilea aspect este acela că se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți”, a precizat acesta.