Anunțul momentului despre pensii! Autoritățile au transmis informații prețioase

Pensiile reprezintă cel mai discutat subiect al momentului. Se vorbește tot mai mult despre majorarea de la 1 Ianuarie 2023, iar autoritățile au făcut astăzi un anunț de ultim moment. Românii trebuie să fie atenți și să se pregătească pentru tot ce va urma.

Începe tipărirea cupoanelor de pensie
Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat joi ce va scrie pe noile taloane de pensii, odată cu majorarea punctului de pensie de la 1586 de lei, cât este acum, la 1784 de lei cât va fi în luna ianuarie 2023. Astfel, aflăm de la oficial că încep deja pregătirile pentru această etapă.

Aflăm de la președinte că pregătirile se încep deja de la data de 5 Decembrie, pentru că bugetarii sunt în vacanță în intervalul 1-4 decembrie. Marius Budăi a anunţat că principalul scop este ca pensiile să fie plătite în intervalul 1 – 15 ale lunii, pentru ca pensionarii să aibă bani înainte de sărbători, motiv pentru care se grăbește procesul tipăririi.

“În momentul acesta, chiar în această zi și mâine lucrăm foarte intens împreună cu colegii de la Ministerul Muncii, specialiștii de la Casa Națională de Pensii și cu cei de la Ministerul Muncii pentru a reuși să finalizăm acest act normativ, astfel încât săptămâna viitoare probabil că va intra în ședința de Guvern pentru a fi adoptat.”, a declarat preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, joi, la Antena 3 CNN.

Tot mia mulți români au în plan să se pensioneze, mai ales polițiști, conform ultimelor statistici. În MAI, în octombrie 2022, au fost înregistrate 764 de cereri de pensionare, dintre care 216 sunt de la angajați din Poliția Română, 121 de la Poliția de Frontieră Română, iar restul provin din partea altor ordonatori de credite din cadrul MAI.