Atunci putem opri transmiterea si sa ne intoarcem la viata de dinainte

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a vorbit despre sfarsitul pandemiei coronavirusului si despre momentul in care romanii pot reveni la viata lor anterioara. Medicul estimeaza ca acesta poate fi realizat numai la mijlocul anului viitor. Aceasta este o veste proasta care ii intristeaza pe multi romani, dar, din pacate, este foarte aproape de realitate. De asemenea, Rafira si-a facut propriul punct de vedere.

Rafila: Nu cred ca ne vom intoarce la viata de dinainte mai devreme de jumatatea anului viitor

Alexandru Rafila considera ca, daca dorim sa oprim raspandirea noului virus, atunci distantarile sociale si purtarea mastilor ar trebui sa devina obiceiuri romanesti. Acesta este singurul mod in care ne putem intoarce la viata normala pentru totdeauna. Din pacate, aceasta tranzitie la era anterioara va fi finalizata treptat intr-o perioada lunga de timp, potrivit Digi24.

{Trebuie sa devina o obisnuinta distantarea fizica, purtatul mastilor, spalatul pe maini, atunci vom putea intra intr-un ritm care sa nu duca la exacerbari ale transmiterii infectarii si sa ajungem la o situatie relativ normala, educational, economic, altfel, toate discutiile despre capacitatea sistemului de sanatate nu mai sunt de actualitate pentru ca sanatatea e sustinuta de capacitatea economica.} Rafila a subliniat, de asemenea, ca aparitia vaccinurilor este singura cale de a rezolva boala,

{Asta, pana cand apare un vaccin, cand boala poate fi invinsa. Tratamentul aduce mari sperante celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la intreruperea transmiterii. Daca ajungem la 70 – 80% populatie imunizata, prin boala si apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea si sa ne intoarcem la viata de dinainte. Dar asta nu cred ca se va intampla mai devreme de jumatatea anului viitor.}, a precizat Alexandru Rafila la Digi24.