Avertisment de la autorități! ″Respectaţi regulile, sau în curând, veţi fi blocaţi în locuinţe″⁣!

″Respectaţi regulile, sau în curând, veţi fi blocaţi în locuinţe″⁣! Este avertismentul ferm dat astăzi de premierul Olandei compatrioților săi după înmulțirea alarmantă a cazurilor de Covid-19.

Pe de altă parte, la doar câteva zile de la reluarea cursurilor două școli din nordul Germaniei s-au închis după ce un elev și o învățătoare au fost depistați cu SARS COV-2. Decizia redeschiderii școlilor

este una controversată în condițiile în care Germania raportează zilnic, în medie, o mie de cazuri noi la fel ca în luna mai.

În prima conferinţă de presă pe tema covid din ultimele 6 săptămâni, premierul Olandei a fost tăios.

Mark Rutte, premier Olanda: ”Am un apel special pentru tineri, care ştiu foarte bine că n-au respectat regulile în ultima vreme. Pentru numele lui Dumnezeu, să ne asigurăm împreună ca nu va fi nevoie să reinstituim carantina!

Pandemia de coronavirus nu s-a terminat! Nu e nicio glumă! Este incredibil de stupid să susţii aşa ceva!”.

În ultima săptămână, numărul îmbolnăvirilor din Olanda s-a dublat. Ţara a raportat până acum peste 6.150 de decese şi 57 de mii de infectări.

Între timp, Spania a ajuns să aibă aproape 600 de focare în întreaga ţară. Pe de altă parte, începând de mâine, toate persoanele care se întorc în Germania din zone de risc vor fi testate obligatoriu pe aeroport.

Şi ruşii caută o modalitate de a realiza teste de coronavirus pe toate aeroporturile din țară, intenționând ca, în viitor, toți pasagerii să fie testaţi. Rezultatele sunt gata într-o oră.

Toți cei care se află în spatele acestei noi tehnologii spun că astfel de teste pot fi folosite pe toate aeroporturile din lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii. Este o modalitate de a relua traficul aerian, protejând în

acelaşi timp sănătatea pasagerilor. Ceea ce înseamnă că, în viitor, fiecare călătorie cu avionul ar putea să înceapă ori să se termine în acest mod”.

Pe de altă parte, ruşii insistă să anunţe că vor lansa cât de curând primul vaccin anti-coronavirus. Experții străini şi chiar Organziatia Mondială a Sănătăţii au avertizat Kremlinul să nu ardă etapele în legătură cu acest proces.

Anastasia Vasilyeva, alianța doctorilor: ”Vor doar să spună “noi suntem primii”, dar acest vaccin nu e unul sigur, pentru că nu s-au făcut toate testele necesare.
Reporter CNN:
De ce țin neapărat să fie primii?
Cred că totul pornește de la mentalitatea că Rusia e o țară mare și importantă, din dorinţa de a-l scoate în față pe Vladimir Putin, drept cel mai tare din lume”.

Peste Ocean, în Los Angeles, primarul Eric Garcetti a dat ordin să li se taie curentul și apa celor care organizează petreceri mari.

Eric Garcetti, primar Los Angeles: ”Am autorizat municipalitatea să închidă serviciile de apă şi de energie electrică în cazurile flagrante. Aceste petreceri au devenit noile cluburi de noapte ale oraşului”.

Autorităţile află de aceste petreceri după ce vecinii se plâng de zgomot.

Nu mai puţin de 30 de persoane din Minesota au fost testate pozitiv pentru coronavirus după ce au participat la o înmormântare. Potrivit unora dintre cei infectaţi, în timpul slujbei s-au respectat măsurile de precauţie, însă, la pomană de după, oamenii şi-au dat jos măştile şi s-au apropiat unii de alţii.

Kathleen Keene, participant la înmormântare: ”Îmi amintesc că mă uitam la ferestre şi mă gândeam ce bine ar fi să le putem deschide, că nu e bine să stăm toţi laolaltă în acea încăpere”.

O nouă prognoza realizată de Universitatea din Washington sunaă terifiant: dacă Statele Unite nu schimbă tendinţa actuală, până la sfârşitul anului numărul deceselor se va dubla, ajungând la 300 de mii. scrie ombun.net