Avertismentul lui Vela pe timp de sărbători! Ce ne așteaptă după Paște

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Paştelui în care îndeamnă oamenii să petreacă sărbătorile în căminele proprii, urmând ca efortul de a păstra distanţa să ne permită ca anul viitor să sărbătorim Paştele împreună.

„Traversăm, în prezent, una dintre cele mai grele perioade din istoria recentă şi de aceea, în aceste zile, când noi, ortodocşii, sărbătorim Învierea Domnului Iisus Hristos, doresc tuturor românilor să regăsească în suflet credinţa şi speranţa. Ştiu că, în mod tradiţional, petrecem Sfintele Paşti împreună cu familia, cu prietenii, bucurându-ne de apropierea şi de căldura acestora. Însă, de această dată, tocmai pentru binele celor dragi, este nevoie să rămânem fiecare în căminul propriu, contribuind astfel la reducerea perioadei până când vom putea să îi îmbrăţişăm din nou”, spune Marcel Vela în mesajul publicat pe site-ul MAI.

Potrivit acestuia, este nevoie, mai mult ca oricând, „să înţelegem cu toţii că grija faţă de cei pe care îi iubim, acum, o dovedim cel mai bine păstrând distanţa”.

„Avem la îndemână mijloacele tehnice care să ne permită să rămânem conectaţi cu familiile noastre, să vorbim şi chiar să ne vedem. Să nu uităm că, deşi abia aşteptăm să îi strângem în braţe pe cei dragi, dacă suntem infectaţi, dar asimptomatici, îi putem pune în pericol, mai ales pe cei vulnerabili, pe bunicii şi pe părinţii noştri în vârstă, pe cei bolnavi. Efortul de a păstra distanţa, mai greu de suportat în aceste zile de sărbătoare, ne va permite ca anul viitor să sărbătorim Paştele împreună”, precizează ministrul afacerilor interne, potrivit agerpres.ro.

Linia întâi în lupta cu noul coronavirus
El subliniază eforturile şi sacrificiile pe care le fac cei care sunt în linia întâi în lupta cu noul coronavirus, precum şi necesitatea asumării responsabilităţii ce revine fiecăruia.

„De asemenea, este o dovadă a faptului că înţelegem şi respectăm eforturile şi sacrificiile pe care le fac cei care sunt în linia întâi în lupta cu noul coronavirus: cadre medicale, poliţişti, jandarmi, pompieri, paramedici, militari. De săptămâni întregi, toţi aceşti oameni minunaţi se expun riscurilor pentru a ne proteja pe noi, ceilalţi. Ei toţi merită aprecierea şi, mai ales, întreaga noastră susţinere. De fiecare dată când renunţăm la o deplasare care nu era necesară spunem ‘Mulţumesc!’ tuturor acestor eroi, iar de fiecare dată când ignorăm măsurile prin care s-au restricţionat contactele directe şi deplasările neesenţiale, luăm în derâdere tot ceea ce fac pentru noi zi de zi. Fără asumarea responsabilităţii, care ne revine fiecăruia dintre noi în această perioadă, nu vom putea să revenim prea curând la normalitate, la activităţile, la rudele, la prietenii de care ne este dor”, menţionează ministrul.

Marcel Vela mulţumeşte totodată cetăţenilor care respectă măsurile luate până acum pentru a preveni răspândirea virusului pentru că au înţeles că, oricât de greu sunt de suportat, ele sunt necesare.

„Efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, cadrelor medicale şi celorlalţi angajaţi din sistemul public şi privat care participă la eforturile de limitare a îmbolnăvirilor şi de salvare de vieţi le mulţumesc din suflet în calitate de ministru, dar mai ales de om! Doresc tuturor creştinilor ortodocşi Sărbători Binecuvântate şi Luminate! Hristos a Înviat!”, a mai transmis ministrul de Interne.