Calendar Ortodox, 25 martie: românii sărbătoresc Buna Vestire. Ce trebuie să faci azi, neapărat

Toți credincioșii sărbătoresc pe 25 martie, în fiecare an, Buna Vestire. Aceasta reprezintă momentul în care Fecioara Maria află că îi va da naștere Mântuitorului Iisus Hristos.

În fiecare an pe 25 martie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Buna Vestire, care una dintre cele mai importante sărbători din an. Potrivit creștin ortodox, Buna Vestire este momentul în care Arhanghelul Gavril o anunță pe Fecioara Maria că va da naștere Măntuitorului Nostru.

Buna Vestire, 25 martie 2020
Această sărbătoare este importantă pentru creștini, având în vedere că la nouă luni distanță, are loc nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.

De menționat este faptul că această sărbătoarea nu este prăznuită doar în Biserica Ortodoxă, ci și în cea Catolică. Singura diferență este locația exactp în care această minune a avut loc.

În biserica catolică se specifică faptul că Buna Vestire a avut loc la Bazilica Bunei Vestiri, iar creștinii ortodocși consideră că acest eveniment s-a produs la Biserica Grecească a Bunei Vestiri.

Citește și:

Medicii francezi au descoperit un simptom coronavirus care se manifesta in special la tineri

Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața
În această zi, Maria este chemată să-l zămislească pe Iisus, și a devenit Născătoare de Dumnezeu. Aceast eveniment este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sărbătorile Maicii Domnului.

Ce trebuie să facă românii în această zi
Acest eveniment se mai numește și Blagoviștenia, după numele vechi slavon. Potrivit Evangheliei după Luca, Sfânta Fecioară, crescută la Templu și aflată sub tutela Dreptului Iosif, a fost aleasă de Dumnezeu și înștiințată de Arhanghelul Gavriil.

Din bătrâni se spune că nu avem voie să părăsim casa nemâncați. În această zi este obligatoriu să mănânci bine, pentru a nu simți senzația de foame. Mâncarea indicată pentru această sărbătoare este peștele, și asta pentru că în Postul Mare sunt două dezlegări la pește.

Prima la Buna Vestire și a doua la Florii. Cei care consumă pește până la Buna Vestire face un mare păca, deoarece sacrificarea peștelui din această zi reprezintă o sărbătoare.

În această zi de sărbătoare este interzisă cearta, și gospodinele veghează ca nu cumva să se pună cloșca pe ouă, căci e un semn destul de rău.