Când începe distribuirea voucherelor pentru alimente. Ministrul Muncii a anunțat oficial

Ministrul Muncii a anunțat data la care este programată distribuirea voucherelor pentru alimente. Marius Budăi a făcut declarații importante pentru românii care vor primi sprijin din partea statului în contextul valului de scumpiri la alimente și utilități. Iată ce a declarat oficialul cu privire la pachetul de măsuri sociale!

Când începe distribuirea voucherelor pentru alimente
Ministrul Muncii a anunțat că acordarea voucherelor pentru alimente va începe, cel mai probabil, de la 1 iunie 2022. Potrivit spuselor sale, tichetele vor acoperi șase alimente de bază: pâine, cartofi, orez, ulei, carne de pui și ouă. Voucherele se iau de la angajator sau de la instituții precum Protecția Copilului sau Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS).

Vom lua acele vouchere de la o autoritate care va participa la licitație. Oamenii se vor duce cu ele la magazin, iar magazinele se vor duce înapoi la autoritate și vor primi banii, a declarat ministrul Muncii.

În ceea ce privește modul în care se va face distribuirea voucherelor pentru alimente, Ministrul Muncii a spus că pentru persoanele cu dizabilități, voucherele vor fi distribuite prin direcțiile de asistență socială și protecția copiilor. Pentru pensionari, voucherele vor fi distribuite prin casele de pensii și prin Poșta Română. Facem mențiunea că vor beneficia de aceste vouchere un număr de 2.340.825 pensionari, care au pensii sub 1.500 de lei pe lună.

Copiii vor primi voucherele la școală
Copiii vor primi tichetele pentru alimente prin intermediul instituțiilor de învățământ. De asemenea, copiii care primesc bursă socială vor primi 7 vouchere de 30 de euro până la sfârşitul anului.

Numărul de familii cu venituri sub 600 lei pe lună va fi stabilit cumulând datele din REVISAL, de la ANPIS, datele din declarațiile 112 depuse de societăți, de la ANFP și de la Casa Națională de Pensii Publice.

Guvernanții au gândit în pachetul de măsuri sociale, un ajutor și pentru companiile afectate de valul de scumpiri. Este vorba despre subvenții și ajutoare pentru IMM-uri și fermieri.