CÂND PICĂ ÎNĂLŢAREA DOMNULUI ÎN 2022? CE TREBUIE SĂ FACI ÎN ACEASTĂ ZI

Creștinii se pregătesc să sărbătorească una dintre cele mai importante sărbători ale anului, și anume Înălțarea Domnului. Există o mulțime de lucruri pe care, în general, nu ar trebui să le faci în această zi, potrivit tradițiilor care au fost transmise din generație în generație. În acest an, evenimentul va avea loc într-o zi specială, iar oamenii se vor putea bucura din plin de acest lucru.

După cum știți, Înălțarea Domnului este sărbătorită în fiecare an la 40 de zile de la Învierea acestuia. Astfel, în 2022, creștinii vor putea să sărbătorească Înălțarea Domnului pe data de 2 iunie, o dată cu ziua dedicată eroilor care s-au prăbușit pe câmpul de luptă în timpul războaielor.

Lucruri de care trebuie să ții cont în ziua în care se sărbătorește Înălțarea Domnului
Potrivit Sfintei Scripturi, Iisus Hristos i-a adunat pe toți ucenicii săi la 40 de zile după ce a înviat și i-a binecuvântat pe fiecare. Apoi, acesta s-a înălțat la Ceruri pentru a sta alături de Tatăl Său. Astfel, a luat naștere această sărbătoare care celebrează această acțiune a Mântuitorului.

Pentru a sărbători cum trebuie Înălțarea Domnului, creștinii vopsesc ouă roșii, merg la biserică, se roagă pentru cei care au murit, dar se și bucură alături de cei rămași în viață. Este foarte important să țineți cont de faptul că nu ar trebui să spălați sau să faceți curățenie în această zi de sărbătoare. De asemenea, orice activitate fizică ar trebui evitată, potrivit tradițiilor.

Cei care aleg să meargă la biserică pe data de 6 iunie, vor putea asculta Sfânta Liturghie, iar mai apoi se pot întoarce acasă pentru a ciocni ouă roșii cu cei dragi. De această dată, însă, aceștia nu vor mai spune „Hristos a înviat!”, respectiv „Adevărat a înviat!”, ci „Hristos s-a înălțat!”, respectiv „Adevărat s-a înălțat!”.

Înălțarea Domnului se sărbătorește odată cu Ziua Eroilor
Potrivit Decretului-lege nr. 1693/4 mai 1920, s-a decis ca în fiecare an, în ziua în care se sărbătorește Înălțarea Domnului, oamenii să își amintească și de eroii căzuți la datorie pe câmpul de luptă, așa că Ziua Eroilor a căpătat un sens foarte important. După finalizarea Sfintei Liturghii, preoții organizează slujbe de comemorare în care rostesc numele celor căzuți pe front. La final, clopotele tuturor bisericilor din țară bat pentru a le reaminti oamenilor de cei dragi.