Când vom putea să mergem la muncă fără restricții. Adrian Streinu Cercel a făcut anunțul

Adrian Streinu Cercel a explicat când vom putea să să mergem la muncă fără restricții. Conform directorului Institutului Național de Boli Infecțioase, aceste măsuri de urgență vor dura mai mult decât se credea.

Când vom putea să mergem la muncă fără restricții. Adrian Streinu Cercel a făcut anunțul
Dacă oamenii vor înțelege să păstreze distanța, să nu iasă din casă, să nu intre în contact unii cu ceilalți, acest lucru va fi vizibil peste două săptămâni și după această perioadă.

Restricțiile s-ar putea ridica la jumătatea lunii iulie, cu o singură condiție, care e esențială: să respectăm toți regulile de izolare din această perioadă.

‘Dacă stăm potoliţi în aceste patru – cinci zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim!’, a declarat prof. univ. Streinu-Cercel, într-o emisiune TV.

Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, care va fi luna iulie – august, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce spun şi alte ţări – China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import, de cazuri, lucrurile se complică şi mai mult, pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului’, a mai adăugat prof. univ. Streinu-Cercel.