Când vor avea elevii din România tablete de la Guvern? Răspunsul lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis nu are niciun răspuns concret pentru acei oameni care așteaptă de 3 luni de zile să primească tablete pentru copiii care nu au mijloacele necesare de a învăța online.

Conform unui studiu, peste 28% dintre copii și 43% dintre profesori nu beneficiază de mijoace tehnice pentru a învăța online, o realitate tristă în contextul în care tot mai multe școli se închid din cauza pandemiei.

Președintele a dat vina pe PSD pentru că nu ar fi tablete și a scuzat Guvernul Orban pentru faptul că de luni de zile e incapabil să rezolve problema tabletelor, însă le promite elevilor că această situație se va rezolva în curând.

Klaus Iohannis le promite elevilor că tabletele vor fi redistribuite în curând
„Este cazul să căutăm soluții. nu vinovați. Noi vorbim de o catastrofă. Problema este imensă și conține mult mai multe fațete decât chestiunea că într-o școală sau alta poate nu toți elevii au primit materialele necesare pentru școala online. Problemele se rezolvă pe parcurs.

Guvernul lucrează la aceste chestiuni și în fiecare zi mai apare câte un progres. Pandemia ne-a luat total pe nepregătite. Când a apărut pandemia la noi, rezervele României au fost zero. Așa le-a lăsat guvernul PSD.

De atunci noi gestionăm în paralel și pandemia și toate domeniile. În învățământ s-a început devreme cu procedurile de achiziții, lucrurile se vor ameliora”, a explicat Iohannis.

Situația e absurdă în multe localități, cum ar fi cazul Capitalei. 10.000 tablete școlare stau în depozitele Inspectoratului Școlar al Municipiului București, din cauza birocrației, cu toate că elevii au început școala de o lună și nu au toți mijloacele de a învăța de acasă.

Rareș Voicu, președinte al Consiliului Național al Elevilor, a dezvăluit că un studiu realizat în colaborare cu Salvați Copiii România arată că sistemul educațional e la pământ din cauza pandemiei.

„Rezultatele acestei analize sunt cu adevărat alarmante: aproape 30% dintre copii și părinții cu copii în școală declară că nu dețin resursele materiale necesare învățământului online. În ultimele luni, sute de mii de copii au fost lăsați în urmă de către sistemul educațional din România.

Putem trata acest eșec ca pe o lecție din care să extragem două concluzii principale: în primul rând, măsurile sociale, precum asigurarea accesului la internet pentru elevi și acordarea corespunzătoare a burselor școlare, sunt indispensabile în acest context, iar în al doilea rând, este esențial să înțelegem

cu toții faptul că școala nu va mai arăta niciodată ca înainte. Avem o oportunitate uriașă de a evolua, de a face lucrurile mai bine. Ține de fiecare dintre noi să profităm de această oportunitate”, a explicat Rareș Voicu. scrie ombun.net