Cântărea la naștere 400 de grame și doctorii l-au condamnat la moarte, nimeni nu-i dădea nicio șansă. Dar când s-au uitat mai atent la piciorul lui au înghețat. El e bebelușul unic care a uimit lumea

Când Manushi s-a născut, nimeni nu credea că va supraviețui, avea pielea purpurie și cântărea doar 400 de grame,

iar medicii spuneau că șansele ca ea să supraviețuiască erau minime, însă acum povestea ei incredibilă se răspândește peste tot în lume.

Totul a început pe data de 15 iunie 2017, când Seeta, o femeie de 48 de ani din India, era în cea de-a 28-a săptămână de sarcină,

și era mult prea devreme pentru ca copilașul ei să se nască. În timpul sarcinii, tensiunea femeii era atât de mare încât

începuse să fie periculoasă. În a 28-a săptămână de sarcină, o ecografie a arătat ceva ce nici ea nici altcineva nu voia să audă.

Fluxul sanguin nu mai ajungea la placentă, ceea ce putea fi fatal pentru copil.

Medicii au fost nevoiți să facă o decizie riscantă și neașteptată: o cezariană de urgență, chiar pe 15 iunie 2017. Când fetița s-a născut, piciorul ei măsura cât buricele degetelor tatălui ei, uimind pe toată lumea.

Avea doar 400 de grame și 21 de centimetri în lungime, și, ca să înțelegeți cât de gravă era situația: un nou-născut are nevoie să cântărească cel puțin 2,5 kilograme pentru a fi considerat sănătos, în plus, ar trebui să aibă 50 de centimetri lungime.

Când a venit pe lume, Manushi nu respira, fiindcă plămânii unui bebeluș se maturizează abia la 34 de săptămâni de sarcină; organele ei nu erau dezvoltate, iar pielea îi era sensibilă și subțire ca hârtia.

După șapte săptămâni de la naștere, Manushi a reușit să mănânce lapte și a început să respire singură, în timp ce ochii și creierul începeau să se dezvolte. La spital a primit multe transfuzii de sânge.

Doctorul explică faptul că Manushi nu este o simplă fetiță, ci este fata întregii Indii, tocmai de aceea medicii au decis să îi acorde tot ajutorul necesar, chiar și fără bani,

pentru a arăta tuturor că fetele trebuie protejate. Tot el explică faptul că în statul Rajasthan, nou-născuții care au ghinionul de a fi fete sunt deseori uciși doar pentru că sunt fete, iar această practică trebuie să înceteze.

Cazul lui Manushi s-a răspândit în întreaga lume, iar imaginea cu piciorul ei care măsura cât buricele degetelor tatălui său a devenit un simbol al vieții și al speranței pentru milioane de oameni.

Fetița-miracol, așa cum o numesc unii, a putut fi luată acasă abia pe 15 ianuarie 2018 iar în prezent cântărește 2,4 kilograme.