Capitala trece la scenariul roșu. Prefectura decide dacă închide școlile și carantinează orașul

Institutul Național pentru Sănătate Publică a comunicat, în urmă cu puțin timp, că Bucureștiul a depășit rata de incidență de 3, cifra care urmează să vină cu un nou set de măsuri dure anti-COVID în Capitală. Capitala a depășit rata de incidență de 3.

La această cifră, școlile ar urma să intre în scenariul roșu.
Totodată, s-ar putea dispune carantinarea pe sectoare.
Potrivit Digi24, cifra este media ultimelor 24 de ore, ultima zi luată în considerare pentru statistică fiind cea de 11 octombrie.

Astfel, Bucureștiul arată o explozie a cazurilor de COVID și, cel mai probabil, elevii vor sta acasă de mâine.

În aceste momente, Prefectura Capitalei are o ședință și se pregătește să facă anunțuri oficiale, a mai anunțat sursa citată.

Ce înseamnă rata de incidență 3, în Capitală
O astfel de cifră reprezintă o adevărată explozie a cazurilor de coronavirus. Mai exact, se raportează 3 îmbolnăviri la mia de locuitori ai Bucureștiului, un număr uriaș și extrem de periculos.

Anterior, prefectul Capitalei anunța că în momentul când se va ajunge la incidența de 3, vor fi introduse noi măsuri dure și va fi chiar posibil să fie instaurată o stare de urgență localizată.

„Starea de urgență va fi impusă dacă se va ajunge la 3. Dar ne putem aștepta, ne putem aștepta!”, declara Gheorghe Cojanu.

Școlile din Capitală, în scenariul roșu
Premierul Ludovic Orban spunea și că, odată atinsă această cifră, este posibil să fie introdusă și carantinarea pe sectoare sau pe zone cu focare. Totodată, a precizat că școlile mai mult ca sigur se vor închide și că învățământul se va muta în mediul online.

„La indicele de peste 3 la mie este prevăzut ce înseamnă trecerea la scenariu roșu, și anume învățământ online”, spunea prim-ministrul României. scrie ombun.net