Care este rutina zilnică a medicului Raed Arafat pentru a evita infecţia cu noul coronavirus: „După ce m-am spălat pe mâini…”

Raed Arafat a explicat în cadrul unui interviu care este rutina lui, pentru a evita răspândirea infecției cu coronavirus atunci când revine la domiciuliu.

Raed Arafat a fost invitat în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, iar acolo a răspuns întrebărilor legate de noul coronavirus şi cum se pot feri oamenii de infecţie.

Întrebat care este rutina acestuia atunci când revine de la serviciu şi intră în casă, medicul a explicat ce face pas cu pas.

”Pantofii sunt scoși la intrarea în apartament. Hainele sunt și ele scoase și duse la spălat. Oricum, virusul nu se ia de pe haine.

Decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar și așa, tot o să moară. Nu rezistă pe haine.

După ce m-am spălat pe mâini mă dezinfectez cu o soluție pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Mai mult decât atât, medicul spulberă mitul transmiterii virusului prin intermediul alimentelor și recomandă să spălăm ca și până acum toate fructele și legumele pe care le consumăm.

”Telefonul trebuie dezinfectat des. Cu șervețele umede și chiar cu soluții cu alcool, dacă are folie pe el.

Fructele și legumele trebuie spălate. Șansa mare e să iei coronavirus de la cineva care strănută și tușește în fața ta. De pe suprafețe pe care le-au atins cei bolnavi”, a spus Raed Arafat. sursa:ciao.ro