Ce conține avertizarea Poliției Capitalei trimisă către Inspectoratul Școlar București: părinţii şi profesorii sunt alertați cu privire la jocurile video. DOCUMENT

Poliţiştii din Bucureşti au alertat şcolile şi le atrag atenţia părinţilor şi profesorilor să discute cu cei mici şi să se asigure că aceştia înţeleg diferenţele dintre lumea reală şi cea virtuală. Poliția transmite câteva sfaturi legate de cum se poate observa dependența de jocuri a copiilor și ce trebuie făcut. Avertizarea trimisă, în această săptămână, de Poliția Capitalei către Inspectoratul Școlar București a pornit de la un caz real în care un copil a amenințat cu sinuciderea. Alerta Poliției a fost distribuită apoi de către profesori, pe grupurile de comunicare cu părinții.

În octombrie anul trecut, Interpol a dat alarma după ce un copil de 12 ani din Buzău a postat un mesaj în care amenința cu sinuciderea după ce administratorii unor platforme de jocuri online i-au închis conturile.

Polițiștii au intervenit imediat și copilul a fost încredințat în siguranță părinților. Acum, Interpol a avertizat din nou autoritățile asupra pericolului. Poliția Capitalei transmite că, în special, copiii între 6-16 ani sunt predispuși să recurgă la amenințări extreme în cazul dependenței de jocuri.

Polițiștii le reamintesc profesorilor și părinților că minorii trebuie supravegheați inclusiv în mediul cibernetic. Unii părinți spun că o fac deja, cu ajutorul unei programe de monitorizare.

Specialiștii cred că 30 de minute de acces pe zi la telefon, tabletă sau jocuri reprezintă maximul de timp pe care un copil ar trebui să-l petreacă în spațiul virtual.

DOCUMENT: Avertizarea trimisă de Poliția Capitalei către Inspectoratul Școlar București
Părinții și profesorii, sfătuiți să discute deschis despre apetitul pentru jocuri online. Platforma online de la care a pornit alerta are milioane de utilizatori din toată lumea.

Avertizarea trimisă de Poliția Capitalei, la începutul anului 2022, este o premieră a ultimilor ani în care autoritățile recurg la un emiterea unei alerte adresate profesorilor și părinților pentru a-și supraveghea și observa mai atent copiii și elevii.