Ce se intampla cu examenele

Ministrul Educatiei Monica Anisie va sustine declaratii de presa pe tema masurilor cu privire la reluarea cursurilor la ora 14.00.

Surse din minsiter au declarat pentru StirileProTV ca Monica Anisie va anunta reluarea cursurilor de la 1 iunie, iar materia se va reface.

De asemenea, elevii si studentii vor sustine Evaluarea Nationala, Bacalaureatul si examenele de licenta si disertatie in aceasta vara.

Anuntul vine in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, prelungirea starii de urgenta pana la data de 16 mai.

Ce spunea ministrul in urma cu o saptamana

In urma cu o saptamana Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a informat, printr-o postare pe Facebook, ca ”in scurt timp″ Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) va transmite ce se va intampla cu examenele nationale, cand vor putea fi reluate cursurile si care vor fi deciziile cu privire la sustinerea licentei, dizertatiei, titularizarii si examenelor pentru gradele didactice.

In postarea facuta sambata seara pe pagina sa de Facebook, ministrul Anisie subliniaza ca in spatiul public circula tot felul de stiri false, iar toti actorii din sistemul de educatie trebuie sa aiba grija sa se informeze din surse oficiale.

″In zilele acestea, mai mult decat oricand, ar trebui sa fim mai buni, mai atenti si mai intelepti si sa nu credem orice stire falsa!!! Dragi elevi si studenti, stimati colegi, fiti atenti ca in spatiul public circula tot felul de stiri false! Nu va lasati manipulati si informati-va din surse oficiale! Va rog sa aveti incredere ca, in scurt timp, MEC va transmite ceea ce se va intampla cu examenele nationale, cand vom putea relua cursurile si care vor fi deciziile cu privire la sustinerea licentei/dizertatiei/titularizarii/examenelor pentru gradele didactice etc”, afirma ministrul Monica Anisie in mesajul sau.

Totodata, ea subliniaza ca toate aceste decizii privind sistemul de educatie pentru urmatoarea perioada “depind de evolutia pandemiei de COVID-19”.

“Cum bine se stie, toate acestea depind de evolutia pandemiei cu COVID-19!! Va propun sa ne asiguram ca suntem in siguranta si sanatosi!”, a mai spus ministrul Monica Anisie.

Potrivit comentariilor postate pe Facebook fata de mesajul sau, in diverse retele de socializare au circulat in ultimele zile informatii false atribuite Ministerului Educatiei, potrivit carora cursurile aferente semestrului II s-ar relua in data de 15 mai si ar dura pana pe 24 iulie.