Celebrul balerin de la ”Dansez pentru tine” este de acum printre îngeri

Ovidiu Danci a murit pe data de 15 iunie, la vârsta de 39 de ani, după o luptă cu o boală incurabilă, leucemia.

Săptămâna trecută, joi, celebrul balerin de la ”Dansez pentru tine” a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar la Terapie-Anestezie Intensivă de vineri.

Ovidiu Danci suferea de leucemie, dar și de alte afecțiuni grave. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Ovidiu Danci a murit pe patul de spital.

Balerinul a participat, în 2011, la emisiunea ” Dansez pentru tine”, de la Pro TV, unde a performat împreună cu Aylin Cadîr, fosta componentă a trupei Pops.

„Dragii noștri, cu sufletele devastate de durere, vă anunțăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul școlii noastre de balet, a plecat să danseze cu îngerii. Prin noi, Școala de Balet Ovidiu Danci va rămâne însă mulți ani de acum înainte alături de noi. Avem datoria să-i ducem visul mai departe și așa vom face. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, scrie pe pagina oficială a școlii de dans fondată de către Ovidiu Danci la Bistrița.

Cine a fost Ovidiu Danci
Balerinul Ovidiu Danci a fost admis la școala de coregrafie din Cluj la vârsta de 10 ani cu nota 10 pe line. La doar 14 ani, la Olimpiada Națională de Coregrafie, a ieșit locul 1. De asemenea, Ovidiu Danci a dansat pe scenele operelor din București, Constanța și Iași. După aceste performanțe, Ovidiu Danci a primit o bursă la Academia de Balet din Munchen. Cei care l-au sprijinit

financiar în demersul său profesional au fost rudele, care au făcut sacrificii pentru ca Ovidiu Danci să își atingă țelul în viață. El a fost primit în cadrul companiei de balet ”Trocadero”, una dintre cele mai renumite din lume. Din păcate, Ovidiu nu a primit viză și nu a putut să călătorească prin toată lumea, așa cum visa.

Ovidiu Danci a jucat în serialul “Om bogat, om sărac” și a fost asistent coregraf în serialul “Un pas înainte”

Ovidiu Danci a participat la ce-a dea 12-a ediție a emisiunii „Dansez pentru tine”, unde a dansat cu artista Aylin Cadîr, pentru a-și îndeplini visul de a-și deschide propria sală de balet. Artistul a reușit să aibă propria lui afacere în domeniu în 2017. Acum, Ovidiu Danci dansează printre îngeri, scrie ombun.net