Copii îmbolnăviți de un sindrom inflamator rar, posibil asociat coronavirusului. Ce simptome au avut

Italia și Franța, două dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus au raportat o creștere semnificativă a cazurilor de copii care au un sindrom inflamator rar. Același lucru s-a întâmplat și în alte țări, cum sunt Marea Britanie, SUA sau Spania, arată jurnalul științific The Lancet.

OMS avertizează că e posibil ca acest sindrom care afectează din ce în ce mai mulți copii să fie asociat cu infecția cu COVID-19. Sindromul inflamator pediatric multi-sistem (MIS-C), așa cum se numește el medical, are printre simptome febra, erupțiile cutanate, inflamația glandelor, iar în cazuri severe putem vorbi chiar de o inflamație la nivelul inimii. Deci, simptomele sunt similare bolii Kawasaki, precum și șocului toxic.

Posibil sindrom asociat COVID-19 îmbolnăvește copiii
În Italia, una dintre țările care a raportat cele mai multe cazuri, zece copii au fost internați cu acest sindrom, în perioada 18 februarie – 20 aprilie, la Bergamo. Opt dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru anticorpi de coronavirus, lucru care înseamnă că au făcut boala.

Acest lucru este cu atât mai surprinzător cu cât în ultimii cinci ani medicii de la spitalul Papa Giovanni XXIII, unde au fost internați cei zece copii, au tratat doar 19 cazuri de copii cu sindrom Kawasaki. Spre deosebire de copiii tratați în trecut, cei care aveau și anticorpi de coronavirus au avut o formă mai agresivă a bolii. Mai mult decât atât, 60% dintre ei au făcut complicații cardiace, relatează Reuters.

Cresc cazurile de copii cu sindrom inflamator în Franța
La fel ca în Peninsulă, și în Franța a crescut numărul de cazuri de copii care au simptome asemănătoare cu boala Kawasaki. Este vorba despre 17 copii, care au fost internați într-un spital din Paris, între 27 aprilie şi 7 mai. Potrivit medicilor francezi, în mod normal în Franța apare un singur astfel de caz o dată la două săptămâni.

Odată cu aceste descoperiri, oamenii de știință încearcă acum să stabilească dacă acest sindorm inflamator este cumva asociat COVID-19, mai ales pentru că nu toți copiii care s-au îmbolnăvit aveau și coronavirus.

Chiar dacă cei mai afectați la nivel mondial au fost vârstnicii, unii cercetători susțin că familia in care face parte coronavirusul poate declanșa boala Kawasaki.

Simptomele la copii sunt diferite de cele ale adulţilor cu COVID-19, la care boala este mai mult o problemă respiratorie”, a spus medicul George Ofori-Amanfo de la Spitalul de Pediatrie Kravis din New York.

Rămâne de văzut dacă se va stabili că acest sindrom are vreo legătură cu infecția cu coronavirus, care afectează milioane de oameni din întreaga lume.

Free Download WordPress ThemesDownload Nulled WordPress ThemesDownload Nulled WordPress ThemesFree Download WordPress Themesudemy free downloaddownload karbonn firmwareFree Download WordPress ThemesZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=