CORONAVIRUS ROMANIA | „Fraților, suntem pe cont propriu!” Textul emotionant scris de Alex Dima după ce s-a întors de la Munchen!

Jurnalistul Alex Dima (Pro TV) solicita declararea starii de necesitate dupa ce a vazut ce se intampla pe aeroport si cum se comporta oamenii in Bucuresti. „Fratilor, nu suntem in vacanta!!! Intelegeti ca suntem pe cont propriu, uitati-va la cei care ne conduc!”, a scris Dima.

„Inconstienta!
Luati aminte la acest termen pentru ca ne defineste in totalitate!

M-am intors noaptea trecuta din Munchen, alarmat de vestile din tara. Cu masca si lichid de spalat pe maini. Mai erau vreo 2-3 oameni care purtau masti. In rest, nimic. Ceilalti se uitau la noi ca la niste ciudati. La check-in, un domn intreba de unde venim. Bineinteles, toata lumea raspundea ca din Germania, in conditiile in care cateva doamne aveau papornite cu inscrisuri in italiana. Mai mult ca sigur, fugeau din Italia spre tara.

In avion stewardesele purtau manusi si masti, dar le tot dadeau jos, gest care le anula utilitatea.
Ajungem pe Otopeni. Ma asteptam ca macar aici sa fie masuri. Aceeasi intrebare: de unde venim. Toata lumea a trecut testul. Am trecut prin dreptul unei camere care probabil ne lua temperatura. Si atat. De fata, era un domn imbracat pe jumatate intr-un costum alb.

Pe peretii aeroportului, care incepe sa arate ca Gara de Nord (oameni fara adapost dormeau pe canapele si prin diferite colturi) afise ne atentionau ca “pesta ucide porcii”.

In aceasta dimineata, intr-un gest de o incostienta criminala, premierul Orban si ministrul Sanatatii s-au intalnit cu o armata de jurnalisti pentru a le da vestea ca ei, dupa ce se mai vanzolesc un pic prin multime, se vor autoizola, intrucat sunt sanse mari sa fie contaminati. Va dati seama cine ne conduce?

Tot vad stiri din Italia care anunta ca medicii nu mai fac fata situatiei. Ca nu mai sunt locuri in spitale. Ma uit pe geam, si parcul din fata blocului e plin, copiii se joaca, adultii sunt la fotbal.

Fratilor, nu suntem in vacanta!!! Intelegeti ca suntem pe cont propriu, uitati-va la cei care ne conduc! Sau ar trebui sa ne conduca! Singurele gesturi pe care le fac politicienii sunt populiste. Ministrul Sanatatii e preocupat acum sa ii asiste pe jurnalisti in momentul testarii.

In spitale, echipamentele de protectie si dezinfectantii sunt pe terminate. Avem 900 de aparate de ventilatie artificiala in toate tara. Folosite la capacitate maxima. Germania are 28.000, spre exemplu. Testele pentru covit sunt pe terminate. Informatiile le am de la Asociatia Daruieste Viata care se chinuie acum sa aduca din afara astfel de aparate si echipamente. Imi tot vine in minte cazul Colectiv.

Trebuie declarata starea de necesitate!
Politicienii nostri trebuie sa inteleaga situatia in care suntem!
Presedintele nostru trebuie sa se trezeasca!
Cei care nu respecta regulile trebuie sa fie pedepsiti!

Protajati-va, izolati-va, aparati-va sanatatea voastra si pe cea a celor de langa voi! Respectati regulile!
Daca nu iesim din strarea de inconstienta vom plati scump!”