Costă maxim 10 lei și toată lumea îl mănancă

Există câteva lucruri pe care nu le știai despre mâncarea de tip fast-food. Unele informații au legătură cu termenul de valabilitate al produselor, altele cu felul în care sun preparate.

Cât de nesănătoasă este, de fapt, mâncarea de tip fast-food:

  1. Salatele de la fast-food conține mai mulți aditivi alimentari decât cartofii prăjiți și condimentați. Sosurile folosite pentru salate conțin mai multe chimicale care îngrașă foarte tare.

  2. Un burger simplu poate fi consumat în primele 20 de minute de la preparare, iar un hamburger în primele 10 minute. Acesta e termenul de valabilitate al acestor tipuri de produse.

  3. De asemenea, e important de precizat și faptul că nu ți se servește carne la grătar așa cum mulți se laudă. Pentru gătirea cărnii se folosesc anumite pastile concentrate, pline de col.ranți și em.lsificatori periculoși pentru sănătate.

  4. Multe lanțuri de tip fast-food folosesc aceeași bază de gusturi pentru absolut toate produsele. Tocmai de aici vine senzația că toate mâncărurile seamănă între ele: se folosesc aceiași ad.tivi.

  5. După numeroase analize s-a constatat că la pizza se folosesc o serie de ch.micale pe care în mod normal nu ar trebui să le găsim în mâncare. Se spune inclusiv că la prepararea acestui preparat tradițional în Italia se folosește praful de gândaci.

  6. Indiferent de mărimea aleasă a meniului din fast-food, fiecare ofertă conține același număr de ad.tivi alimentari. Ba chiar s-a constatat că la meniurile de bază, la cele mici, sunt folosiți mai mulți coloranți decât la restul.