Cresc alocațiile pentru copii. Câți bani vor primi părinții de la 1 ianuarie 2023

Vești bune de la Guvern, de această dată pentru părinții din România. Cresc alocațiile pentru copii! Se pare că majorarea va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2023. Iată în ce constă, de fapt, majorarea, și care sunt noutățile pe acest subiect.

Cresc alocațiile pentru copii
Potrivit unor surse Antena 3, începând de la anul, alocațiile pentru copii vor crește de la 243 cât sunt în prezent, la 300 de lei pe lună. Se pare că guvernul condus de Nicolae Ciucă va decide să crească alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani de la 243 de lei pe lună la 300 de lei.

3,2 milioane de copii ar putea beneficia de această majorare, însă o decizie oficială va fi comunicată, cel mai probabil, în următoarea perioadă.

Se vehiculează că majorări vor fi și pentru alocațiile copiilor cu handicap. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 2 ani şi cei cu handicap, primesc în prezent o alocație de 600 de lei pe lună, iar majorarea va fi de 50 sau 100 de lei.

Guvernanții fac simulări și vor comunica rezultatul când vor ajunge la o decizie.

Și pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023
Ministrul Muncii a anunțat că și pensiile vor fi majorate începând de la anul. În acest caz, creșterea ar putea fi cu cel puțin 10 procente. Marius Budăi a transmis, într-o conferință de presă, că va lupta ca pensiile și salariul minim pe economie să crească de la 1 ianuarie 2023, întrucât aceasta este o necesitate și nu un moft.

Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută. Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească, a declarat Marius Budăi.

Oficialii au luat în calcul, așa cum am precizat anterior, și creșterea salariului minim pe economie. Peste 1,2 milioane de angajați români câștigă la acest moment salariul minim pe economie, dintre care aproximativ 800.000 sunt plătiți cu 2.550 lei brut/lună, iar 400.000 primesc 3000 de lei brut/lună. Este vorba despre cei care activează în construcții, industria alimentară și agricultură.

Președintele Partidului Social Democrat a declarat că una dintre propuneri este creșterea salariului minim până la 3000 de lei brut/lună, iar costul asociat creșterii să fie împărțit între stat și angajator.