Croatia, zguduita de doua cutremure duminica dimineata. Pagube in Zagreb

Cel putin o persoana si-a pierdut viata intr-un seism cu magnitudinea de 5,3 care a zguduit duminica dimineata capitala Croatiei, Zagreb, si imprejurimile sale, potrivit agentiei croate de stiri Hina, care precizeaza ca victima este un baiat de 15 ani.

“Am primit un apel privind prabusirea unei cladiri in centru si am descoperit un baiet inconstient, fara semne de viata”, a precizat pentru Hina responsabilul cu situatiile de urgenta din Zagreb, Zarko Rasic.

Potrivit autoritatilor locale, mai multe persoane au ramas blocate in locuinte.

Un seism cu magnitudinea de 5,3 a lovit duminica dimineata capitala Croatiei, producand importante pagube materiale si declansand scene de panica.

Cutremurul a fost resimtit la ora locala 06.00 (05.00 GMT), iar numerosi locuitori din Zagreb au iesit in strada, potrivit unei corespondente a AFP.

A fost urmat de un al doilea seism, de magnitudinea 5, la ora locala 7.00 (8.00, ora Romaniei).

Locuitorii au fost sfatuiti sa ramana in continuare la distanta unii de altii din cauza epidemiei de COVID-19.

Epicentrul seismului s-a situat la 7 km nord de Zagreb, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean (CSEM).

Cutremurul a fost urmat de doua replici, de asemenea puternice, a relatat HINA.

Potrivit HINA, mai multe cladiri din centrul vechi al capitalei si cateva biserici vechi din oras au fost puternic avariate.

AFP relatase anterior ca numeroase parti ale orasului au ramas de asemenea fara electricitate, precizeaza stirileprotv.ro.