Pomelo este un fruct foarte apreciat Asia, devenind cunoscut și în rândul românilor. Are un gust mai dulce decât un grapefruit și este mai mare, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cum se plantează pomelo
Nu este deloc complicat să plantezi pomelo, pornind pur și simplu de la sâmburii pe care îi păstrezi după ce mănânci un fruct.
Sâmburii se pun în ghivece mici, la un aproximativ un centimetru distanță unul de altul, udați bine, apoi lăsați să germineze.
Ai grijă să aibă mereu umiditate în pământ, iar în 2-3 săptămâni vor încolți.
După ce planta crește în înălțime, e recomandat să fie mutată într-un ghiveci mai mare.
Iarna, copacul de pomelo trebuie ferit de îngheț.
care au observat că uleiul esențial din coajă de pomelo poate ucide Penicillium expansum, o ciupercă care poate produce o neurotoxină dăunătoare.
Pomelo se poate păstra la temperatura camerei pentru șapte zile, dacă vrei să îl consumi destul de repede, și între șase și opt săptămâni în frigider. Acesta este un fruct versatil, care poate fi consumat ca atare, dar are un gust la fel de bun dacă este introdus în salate, marinade sau alte mâncăruri.
Valori nutriționale; un pomelo fără coajă are aproximativ 600 de grame și conține: Proteine: 5 grame Grăsime: 0 grame Carbohidrati: 59 grame Fibră: 6 grame Riboflavină: 12,6% din doza zilnică recomandată (DZR) Tiamină: 17,3% din DZR Vitamina C: 412% din DZR Cupru: 32% din DZR Potasiu: 28% din DZR