Specialiștii susțin că nu este bine să aerisim casa în nopțile de iarnă, chiar dacă aerul este mai “tare” și am putea crede că este curat.
Contrar așteptărilor, acest lucru nu este deloc benefic pentru sănătatea noastră. Iată de ce nu este bine să aerisim casa în serile de iarnă.
Aerisirea casei este un element important în menținerea sănătății. În casă se pot acumula praf și bacterii mai ales din cauza căldurii, însă există momente ale zilei și ale anului când este bine să evităm să facemm acest lucru din cauza nivelului de poluare.
Cezara Copacianu, communication manager Airly, explică de ce nu este bine să lăsăm, în serile de iarnă, să pătrundă aerul de afară, în casă, potrivit HotNews.
Obiceiul de a aerisi casa în nopțile de iarnă este dăunător din cauza poluării
Nu este pentru prima dată când indicii de poluare din oraș trec peste limite: „Acesta este un fenomen care se produce în special iarna și de aceea avem noi noaptea nivelul de poluare foarte înalt”, a spus ea în cadrul unei conferințe, potrivit sursei citate mai sus.
„În timpul zilei noi poluăm, iar seara, cum ne-am aștepta în mod normal ca poluarea să se ridice către atmosferă, ea de fapt coboară. Toată poluarea din timpul zilei, pe care noi am produs-o, ajunge la nivelul nostru și noi o respirăm pe timpul iernii”, a explicat Cezara Copacianu.
Astfel, aerul extrem de poluat va pătrunde în casă și nu de puține ori vom simți un miros toxic în locuința noastră. Unele dintre cele mai poluate orașe din România sunt:„Constanța și Tulcea, de exemplu, sunt orașe mai puțin poluate datorită poziționării aproape de mare.
În București, Ilfov, Iași, Covasna și Dolj sunt niște orașe foarte poluate”, a mai explicat reprezentanta Airly.
Cezara Copacianu explică nivelul de poluare din marile orașe prin traficul intens de peste zi, acesta fiind unul dintre principalii factori: „Dacă ne uităm la orașele mari, discutăm în special de trafic intens. În general acesta este factorul principal”
Însă, în cazul orașelor mai mici, poate fi vorba de activități care poluează aerul, pe care îl inhalăm: “Dacă ne uităm la orașe mai mici care sunt intens poluate, deși nu vorbim de un trafic, putem vorbi de o activitate intens poluantă. Putem discuta de activitatea unei fabrici”, a mai spus Cezara Copacianu, potrivit HotNews.