Decizie fara precedent: In noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul noptii, se va face o noua slujba de Paste: „Veniti de luati Lumina”

Intr-un mesaj pe Facebook, Arhiepiscopia Tomisului , a a nuntat ca in noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul noptii, in bisericile si manastirile din Arhiepiscopia Tomisului se va face o noua slujba de Paste, preotii chema credinciosii sa primeasca Lumina Invierii „ca in noaptea de Pasti”.

„Anul acesta, urmare a instituirii starii de urgenta in contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credinciosii nu au putut participa in comuniune deplina cu clerul la aceasta slujba. Prin urmare, pentru a repara acest neajuns, (…) in noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul noptii, in bisericile si manastirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia slujba inceputului pascal si Sfanta Liturghie, clerul chemand credinciosii sa primeasca Lumina Invierii ca in noaptea de Pasti”, scrie in mesajul postat de Arhiepiscopie.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului spun ca decizia s-a luat ca urmare „a dorintelor neimplinte” ale credinciosilor ortodocsi de a duce lumina Invierii in casele lor.

„Sunt dorinte neimplinite ale credinciosilor de a se impartasi la Liturghia Invierii din noaptea de Pasti si de a duce, la casele lor, Lumina Invierii, ca pe un drum simbolic al urcusului spre Inviere”, mai este scris in mesajul Arhiepiscopiei.