E posibil ca școala să nu înceapă în septembrie. Declarațiile Monicăi Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că școala ar putea să nu înceapă nici în luna septembrie. Ce măsuri se vor lua pentru ca elevii să continue studiile după vacanța de vară.

Dacă, în septembrie, România va fi afectată în continuarea de coronavirus, este posibil ca porțile școlilor să rămână închise în continuare. Ministrul Educației a declarat, la Antena 1, că unitățile de învățământ se vor deschide abia când va trece pericolul.

E posibil ca școala să nu înceapă în septembrie dacă nu este limitată transmiterea coronavirusului

Anisie a declarat că, până la toamnă, toți elevii vor putea urma cursuri online, indiferent de posibilitățile lor. Astfel, dacă situația cu noul coronavirus o va impune, cursurile se vor desfășura exclusiv online, chiar și în luna septembrie.

Ministrul Educației va face tot posibilul ca „până în septembrie să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”.

 

Decizia despre când va reîncepe școala va fi luată în ultima lună de vară.

„Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației susține, că atunci cât elevii vor fi în vacanța de vară, cadrele didactice se vor pregăti mai bine pentru eventualitatea în care cursurile se vor desfășura în continuare online.

Măsuri speciale adoptate în învățământ

Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a mai spus Anisie.

Din luna martie a acestui an, elevii din România nu au mai mers la școală, ci au învățat din cursurile predate pe internet de către profesorii lor. Anul școlar 2019-2020 se va încheia în condiții excepționale, din cauza crizei de coronavirus.