Florin Cîțu dă asigurări că nu va închide piețele: „Vă pot spune clar un singur lucru: eu nu voi închide piețele agroalimentare, nu voi închide mall-urile, nu voi închide economia”

Premierul Florin Cîțu dă asigurări că indiferent de evoluția situației epidemiologice din România, economia va rămâne deschisă în perioada următoare, iar evenuale noi măsuri, în cazul unei înrăutățiri, vor fi luate numai după ce se va consulta cu specialiștii, și nu dând curs neapărat unor propuneri, chiar dacă acestea vor veni de la Ministerul Sănătății.

„Trebuie să vorbim și cu specialiștii, au venit multe propuneri de la Ministerul Sănătății și data trecută, unele dintre ele le-am acceptat, altele nu. Unele erau să închidem magazinele la 15:00 în weekend, nu am mers pe acele variante, deci dați-mi voie întâi să văd ce spun și specialiștii și apoi vom lua o decizie. Vă pot spune clar un singur lucru: eu nu voi închide piețele agroalimentare, nu voi închide mall-urile, nu voi închide economia. Economia va fi deschisă în perioada următoare, economia nu va fi închisă”, a spus Florin Cîțu, marți seară, la Digi24.

Declarația a fost făcut în contextul în care a fost întrebat despre propunerea care a făcut-o marți Ministerul Sănătății în ședința coaliției – de la care premierul a explicat că a lipsit, pentru că avea agenda încărcată – ca nevaccinații să aibă acces restricționat în weekend în locurile aglomerate.

„Repet: nu vom închide piețele agroalimentare, nu vreau să închid mallurile și nu vom închide economia. Asta este clar și asta le garantez oamenilor. Ele vor rămâne deschise”, a insistat Florin Cîțu.

Întrebat când vor fi luate deciziile, premierul a spus că pentru 1 august au fost anunțate deja măsurile în vigoare.

„Trebuie să vedem întâi ce se întâmplă cu evoluția și apoi vom lua o decizie. Vreau să am întâi o discuție și cu specialiștii, de obicei mă duc și mă întâlnesc și cu INSP și cu alți specialiști și atunci luăm o decizie, în cunoștință de cauză”, a punctat șeful executivului.