Florin Cîțu, vești bune pentru pensionari: “Este cea mai mare sumă pe care au primit-o pensionarii vreodată”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime și să provoace schimbări radicale, după ce a produs deja numeroase pagube. Mai multe domenii au fost afectate în această perioadă, în special economia.

Din cauza pierderilor pe care le-a înregistrat bugetul României în urma acestei crize sanitare,

autoritățile au decis că nu este posibilă creșterea cu 40% pensiilor. Deși au în vedere această majorare, nu este posibilă în acest moment,

având în vedere că pierderile au fost unele prea mari pentru a putea fi atinse astfel de procente. Cu toate acestea, va avea loc o majorare de 14%.

Florin Cîțu, vești bune pentru pensionari: “Este cea mai mare sumă pe care au primit-o pensionarii vreodată”

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu are vești bune pentru pensionari.

Acesta le-a transmis tuturor că pensiile vor fi majorate cu 40%, așa cum cere legea, însă acest lucru se va întâmpla în timp.

Cîțu a mai explicat că procentul de majorare a pensiilor în perioada următoare va fi stabilit de Executiv și va fi strict o decizie politică,

însă este luată în vedere majorarea cu 14%, ajungându-se la cea mai mare sumă pe care au primit-o vreodată vârstnicii.

„Decizia finală este una politică. 14%, dacă va fi decizia, o vom acomoda în acest buget și vom merge mai departe. Situația economică este peste așteptări.

Economia a răspuns foarte bine. Se va merge pe o creștere a punctului de pensie, bineînțeles eșalonat.

Vom crește pensiile cu procentul pe care îl cere legea, dar în altă perioadă.”, a transmis Florin Cîțu.

În ceea ce privește alocația celor mici, aceasta va crește cu 20% începând cu luna septembrie a acestui an.

Ordonanța de urgență care prevede acest lucru a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial al României. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi în septembrie 185 de lei,

iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei, potrivit textului ordonanței.

Potrivit noii legi adoptate de Parlament, acestea trebuie să ajungă la 300 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani şi la 600 de lei pentru cei între 0 şi 2 ani şi pentru copiii cu dizabilităţi de la 0 la 18 ani.

Însă, aceste sume vor fi atinse în timp, în urma mai multor măriri, de două ori pe an în următoarea perioadă. Sursa huff.ro