Icoana Sfintei Parascheva plânge? Imaginea controversată după anularea pelerinajului

După ce autoritățile au decis ca românii din alte localități să nu mai participe la pelerinajul Sfintei Parascheva la Iași, în mediul online a circulat o fotografie cu icoana Sfintei Parascheva care ar fi început să plângă. Jurnalistul Lucian Mândruță a demontat această informație.

Icoana Sfintei Parascheva plânge? Imaginea controversată după anularea pelerinajului
În aceste zile a apărut pe internet o imagine cu icoana Sfintei Parascheva care plânge după anularea pelerinajului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Jurnalistul Lucian Mândruță a ținut să clarifice situația. Conform acestuia, imaginea a fost făcută în 2017, fiind folosită acum pentru a-i manipula pe credincioși. „Fotografie din 2017 folosită la manipulare zilele acestea. A circulat în week-end, în cercurile ultra-ortodoxe, povestea această a unei icoane a Sfintei Parascheva care a început să plângă.

Povestea a avut câteva mii de distribuiri, Chit că știrea avea frumoasă vârstă de 3 ani și se întâmplă la Târgoviște, nu Iași. Nici măcar cei care au avut bunul simt să se informeze și să afle că nu-i recentă n-au șters-o. Doar au adăugat scuze, cum vedeți pe wall-ul acestui cetățean”, a spus Lucian Mândruță.

Adevărul despre icoana Sfânta Parascheva care plânge
Lucian Mândruță este de părere că adevărul despre icoana Sfânta Parascheva care plânge, dar oamenii credincioși vor să creadă că acest lucru este real. Este pentru prima oară în ultima sută de ani, când persoanele credincioase nu mai au voie să meargă la pelerinajul Sfintei Parascheva, din cauza pandemiei de coronavirus.

https://www.facebook.com/lucian.mindruta/posts/10218850883365122

Sfânta Parascheva va fi sărbătorită doar prin slujba ținută pe 14 octombrie, iar accesul în curtea Catedralei se face doar cu buletinul. Mai exact, doar persoanele care locuiesc în Iași au voie să participe la slujbă. În anul 2017, icoana Sfintei Parascheva a început să plângă cu lacrimi de mir într-o biserică din Târgoviște. Preotul parohiei a declarat la acea dată că evenimentul este o minune a lui Dumnezeu și că acesta trimite lumii un mesaj. Sursa