Încă o materie nouă pentru elevi. Klaus Iohannis a promulgat legea

O nouă materie pentru elevi este pe cale să fie inclusă în programa școlară de la anul. Primul pas a fost făcut luni, 10 ianuarie 2022 când președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Anunțul vine la câteva luni după ce oficialii au discutat despre studierea obligatorie a Istoriei Evreilor și a Holocaustului.

Materie nouă pentru elevii din România
Klaus Iohannis a promulgat legea pentru introducerea educației pentru mediu în instituțiile de învățământ din România. Raportul va fi lansat în dezbatere publică în cursul zilei de marți, 11 ianuarie, după cum a anunțat Administrația Prezidențială.

Documentul vizează învățământul preuniversitar și lărgirea accesului la educația privind schimbările climatice și mediul și include o serie de propuneri și de măsuri concrete. Odată implementate, toate acestea vor crește expunerea elevilor la informații referitoare la factorii care duc la degradarea mediului și accelerează schimbările climatice, se arată într-un comunicat de presă.

Alte materii noi ce vor fi incluse în programa școlară
Reamintim faptul că există un proiect legislativ care vizează studierea obligatorie a Istoriei Evreilor și Holocaustului, materie ce va fi inclusă în planurile cadru ale învățământului liceal și profesional.

De asemenea, programa școlară va fi îmbogățită cu Educația Juridică, Educația Antreprenorială și Educația Financiară. Sunt materii menite să-i învețe pe elevi noțiuni despre drepturi și obligațiile pe care le au în societate, despre cum să-și gestioneze banii, precum și despre lumea afacerilor cu tot ceea ce înglobează ea.

Pe elevi îi așteaptă schimbări importante în acest an. Autoritățile fac tot posibilul să evite revenirea la sistemul online, întrucât se consideră că elevii au pierdut foarte multă materie în cei doi ani pandemici.

În acest sens, Ministrul Educației a anunțat că a scos din calcul revenirea la școala online, dar și modificarea structurii anului școlar.

Reamintim faptul că s-a făcut deja o modificare în structura anului școlar 2021-2022 cu vacanța forțată de contextul epidemiologic.

Tot Sorin Cîmpeanu a declarat că datele stabilite pentru examenul de Bacalaureat și cel de Evaluare Națională rămân în 2022 cele pe care elevii le cunosc deja.