Începe școala! Anunț de la Ministerul Educației

Ministrul Educației a emis ordinul care cuprinde instrucțiuni pentru organizarea procesului educațional pe durata suspendării cursurilor, anunțând că prezența online a elevilor și cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, iar evaluarea la unele module ar putea fi realizată online.

„A fost emis ordinul de ministru privind instructiunile pentru crearea si /sau intarirea capacitatii sistemului de invatamant preuniversitar prin invatare on-line. Documentul precizeaza masuri specifice pentru desfasurarea procesului de invatare on-line din invatamantul preuniversitar”, a transmis, miercuri, Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Ministerul Educatiei si Cercetarii pune la dispozitia cadrelor didactice, elevilor si parintilor o colectie de resurse necesare continuarii invatarii in mediul on-line. In portalul Digital pe educred.ro (https://digital.educred.ro) sunt centralizate platforme de invatare si resurse educationale deschise, inclusiv tutoriale si alte materiale de invatare destinate formarii si sustinerii cadrelor didactice.

„Prezenta online la cursuri a elevilor si a cadrelor didactice va fi monitorizata de unitatile de invatamant, iar toate informatiile relevante pentru sustinerea si imbunatatirea accesului la invatare vor fi completate in Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR). Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie (CNPEE) va elabora analize semestriale privind accesul elevilor, cadrelor didactice si al unitatilor de invatamant la resurse pentru invatarea on-line”, a mai transmis Ministerul.

Ministerul Educatiei si Cercetarii poate decide, in cazuri justificate, si pe baza unor instructiuni emise in prealabil, ca evaluarea la anumite discipline/module sa fie realizata online. Tot in cadrul acestei instructiuni se specifica si responsabilitatile inspectoratelor scolare, ale unitatilor de invatamant preuniversitar, ale profesorilor, elevilor si parintilor.

Citeste continuarea