Kaki, fructul Zeilor: 11 beneficii extraordinare pe care nu le știai

Seamana la aspect cu o rosie, are gust intre ananas si piersica si este potrivit si in cocktailuri, si in salate, si in retete de deserturi. Vorbim despre kaki, piersica japoneza sau persimona. Fructul cu look exotic este in plin sezon iarna, asa ca ar fi bine sa profiti de el in saptamanile ce urmeaza.

sau de menținere a greutății.

  1. Combate infecțiile și inflamațiile: Fructul Kaki este o rezervă bogată de fitochimicale asortate – catechine și antioxidanți polifenolici. Catechine este un agent puternic cu proprietăți antiinflamatorii și anti-infecțioase. De aceea un consum regulat de Kaki ne poate apăra împotriva reacțiilor inflamatorii din corp și a infecțiilor.

  2. Un bun anti-hemoragic: Curmalul japonez este renumit mai ales pentru proprietățile sale anti-hemoragice. Nu e de mirare că a fost utilizat în controlul sângerării excesive produse de răni, încă din timpuri imemoriale

  3. Kaki est un fruct bun pentru diabetici: Cei care suferă de diabet sunt predispuși la pofte alimentare mari. Kaki este un fruct pe care diabeticii îl pot consuma fără risc de hiperglicemie sau îngrășare. Kaki ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la inducerea senzației de sațietate.

  4. Bun pentru hipertensivi: Expunerea zilnică la excesul de sodiu din alimente poate declanșa hipertensiunea arterială. Kaki posedă un nivel scăzut de sodiu, și de aceea poate fi utilizat ca o parte importantă a unei diete echilibrate în care persoanelor care suferă de hipertensiune.

  5. Întărește imunitatea: Fiind o sursă bogată de vitamina C, fructul Kaki consumat period poate contribui la consolidarea nivelului imunității. Acesta acționează ca un scut împotriva răcelilor și gripei, precum și a diverselor infecții pulmonare, cum este astmul.

  6. Crește nivelul de energie: Ca orice alt fruct, Kaki reface depozitele energetice ale organismului datorită conținutului bogat de nutrienți. Kaki stimulează activitatea creierului, și de aceea este recomandat în perioadele de suprasolicitare intelectuală și de convalescență, deoarece alungă oboseala și revigorează întreg organismul.

  7. Contribuie la lupta împotriva tumorilor: Fructul Kaki este plin de antioxidanți, care stopează efectele radicalilor liberi. Aceștia previn mai ales modificarea și deteriorarea celulelor ADN și dezvoltarea tumorilor. Prezența vitaminei A și a acidului beulinic cresc capacitatea acestui fruct de a combate tumoarea. Din acest motiv, nutritioniștii includ acest fruct pe lista alimentelor care previn apariția problemelor.

  8. Întinerește aspectul pielii: Bogat în vitaminele de care pielea are cea mai mare nevoie, fructul Kaki face parte din acele alimente utilizate în cosmetică, dar și în preparatele naturiste. Kaki este indicat mai ales pentru pielea uscată, arsă de soare, ridată sau cu fermitatea pierdută.