Klaus Iohannis, declarații de ziua NATO. Mesaj important pentru români

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații importante pentru toți românii cu ocazia zilei NATO. Acesta a asigurat toți cetățenii că în momentul de față dispunem de garanții de securitate mai puternice ca niciodată.

”Marcăm astăzi, ca în fiecare an, în prima duminică din luna aprilie, Ziua NATO. De data aceasta, însă, acest moment aniversar are loc într-un context de securitate deosebit, generat de agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Ucrainei. În urmă cu 18 ani, la 2 aprilie 2004, drapelul românesc a fost arborat pentru prima dată la sediul NATO din Bruxelles, țara noastră devenind membru al celei mai puternice Alianțe politico-militare din istorie.

Decizia de creare a Grupului de Luptă NATO în România, alături de alte trei astfel de structuri pe Flancul Estic, pe care am obținut-o la Summitul din 24 martie, reflectă întocmai determinarea și solidaritatea aliată.”, a menționat președintele Klaus Iohannis, printre altele .

Klaus Iohannis a mai transmis că România rămâne angajată prin contribuții conceptuale substanțiale și în procesul de adaptare al NATO. Anul acesta în luna iunie, la Madrid, va avea loc un nou Summit NATO, unde va fi aprobat un nou Concept Strategic și se vor lua noi decizii foarte importante.

El a mai ținut să asigure toți românii că în momentul de față țara noastră beneficiază de cele mai solide garanții de securitate din istorie.

Cu prilejul Zilei NATO, reafirm cu încredere că țara noastră și cetățenii săi beneficiază de cele mai solide garanții de securitate din istorie, de cea mai extinsă și durabilă protecție concretă, zi de zi. Realitatea de astăzi ne cere să acționăm unit și hotărât atât la nivel național, cât și în cadrul NATO, al Uniunii Europene și al tuturor structurilor multilaterale relevante, pentru a asigura securitatea și bunăstarea cetățenilor români”, a transmis Președintele României, arată capital.ro.