Locuri de muncă pentru tineri și români de peste 45 de ani. Angajatorii primesc bani frumoși de la stat

Există multe locuri de muncă libere, dar nu sunt, însă, doritori care să le ocupe, iar angajatorii sunt mult prea pretențioși. Astfel, statul a decis să ia măsuri în acest sens: cei care angajează tineri și Adulți de pe este 45 de ani primesc bani de la Guvern.

Statul dă de muncă romanilor
Angajatorii din vremea aceasta caută pentru compania lor tineri, dar care să aibă și experiență. Pentru a-i face pe aceștia mai puțin pretențioși, dar și pentru a-i ajuta pe romani să-și găsească de muncă, Guvernul dă bani angajatorilor.

Ministerul Muncii va implementa două proiecte finanţate din fonduri europene destinate angajării tinerilor dar şi persoanelor peste 45 de ani, anunţă ministrul Marius Budăi. Astfel, angajatorii care aduc aceste categorii de persoane în compania lor vor primi bani de la Guvern.

“În acest sens, am atras noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor, dar și a persoanelor peste 45 de ani!

MMSS, prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), va implementa, în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023, două noi proiecte: ”PRO NEETs RMPD – Stimularea integrării absolvenților NEETs pe piața muncii” și ” PROACCES 4 – Subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri”, cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.”, a spus oficialul.

Valoarea celor două proiecte este de 57 milioane de euro și sunt menite să sprijine atât mediul de afaceri, cât și șomerii.

Sprijin pentru femeile antreprenor
Statul vine și în ajutorul femeilor care vor să aibă propria lor afacere. Intr-o lume a bărbaților, în care femeile își găsesc cu greu un loc, autoritățile vor să schimbe ceva. Astfel, se dau bani pentru firmele de femei care vor să se dezvolte.

”Antreprenoriatul românesc s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Cu toate acestea, putem constata că, deşi numărul afacerilor înfiinţate de către femei este în creștere, încă există diferențe semnificative comparativ cu afacerile fondate de bărbați.

Astfel, prin programul de finanţare «Femeia Antreprenor» dorim să încurajăm egalitatea de șanse în mediul antreprenorial și să diminuăm decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a decis să finanțeze minim 1.000 de societăți, bugetul programului pentru anul 2022 fiind de 197 milioane de lei.