Lovitura pentru Raed Arafat, in plina pandemie: “Nu face parte dintre dumnezeii din medicina”

Lovitura pentru Raed Arafat. Preotul Nicolae Trusca este cel care l-a denigrat printr-o scrisoare pe Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat. Cine este preotul Nicolae Trusca, cel care l-a denigrat pe Raed Arafat!

Preotul Nicolae Trusca s-a nasut la data de 19 mai, 1959. In luna ianuarie 1982, acesta a fost numit preot paroh in parohia Negoiesti, jud. Calarasi.

In parohia respectiva, preotul a gasit o biserica monument istoric, ctitorita de domnitorul Matei Basarab in anul 1649, dar care a fost grav avariata de cutremurul din martie 1977. Preotul s-a ocupat de restaurarea ei si a reusit ca pana in decembrie 1989 sa aduca totul pe o linie de plutire. Lucrarile de restaurare s-au finalizat in anul 2016.

Inainte sa implineasca 61 de ani, preotul Nicolae Trusca a luat o pozitie ferma in urma declaratiilor facute de Raed Arafat. Preotul i-a trimis secretarului de stat o scrisoare deschisa, una in care a vrut sa-i aduca aminte acestuia de campania din 1996.

„Nu face parte dintre dumnezeii din medicina”

“De la Natasa la Arafat, In timpul campaniei electorale din anul 1996, a fost prezentat la televizor un clip in care o doamna ne indemna sa votam partidul de stanga aflat la putere. Ne spunea ceva si de democratie. Pe doamna respectiva, care avea in jur de 60 de ani, o chema… Natasa.

Ion Cristoiu spunea atunci; „imi poate da lectii de democratie oricine… dar nu Natasa.” Pentru a adera la Uniunea Europeana, Romania trebuia sa indeplineasca mai multe conditii printre care si aceea de a face un transfer de putere in mod pasnic.

Clipul respectiv a creat o reactie adversa a electoratului care a votat cu „dreapta.” Poate ca asta a fost si intentia „stangii” de la putere. Dupa 24 de ani imi da lectii cum sa ma comport in biserica… Arafat”, a scris Nicolae Trusca

Preotul nu s-a oprit aici. El a vrut sa arate ca Romania nu ii este datoare cu absolut nimic lui Raed Arafat pentru infiintarea SMURD. Mai mult de atat, preotul spune ca biserica a fost gasita vinovata pentru tragedia de la Colectiv, desi vinovatia era in dreptul altora.

Citeste continuarea