Mai multe scenarii pentru revenirea elevilor în școli. Ministrul Educației ia în calcul și prelungirea anului școlar

Ministrul Educației precizează că există mai multe scenarii pentru reînceperea școlilor și că ia în calcul și prelungirea anului școlar. Școlile din România se vor deschide în momentul în care autorităților vor considera că virusul nu va mai pune în pericol viața cetățenilor.

Când vor reveni elevii la școală?
Potrivit Digi24, Monica Anisie a precizat că înainte de a deschide școlile trebuie să verifice dacă noul virus a fost eliminat sau nu. Este posibil ca numărul elevilor în clase să fie redus la 15 pentru ca aceștia să aibă locuri libere între ei.

„Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri când vom lua decizia revenirii la școală, trebuie să luăm și măsurile ca toți copiii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie prudentă, controlată și treptată, în condiții de maximă siguranță”, a spus Anisie.

O variantă importantă, susține ministrul Educației, este aceea ca elevii din clasele terminale, care au de susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul să revină la școală cât mai repede.

În momentul în care am suspendat cursurile ne-am gândit cu precădere la acești elevi, am pregătit pentru ei și lecții online, teste de antrenament, program de teleșcoală, măsuri care să conducă la pregătirea continuă a acestor elevi care au și emoția examenului”, a mai spus Anisie.

Mai multe soluții pentru redeschiderea școlilor
Monica Anisie a declarat că ar fi mult mai indicat ca cei care vor lua decizia revenirii elevilor la școală să fie persoanele din Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Referitor la varianta prelungirii școlilor, ministrul a specificat că și acest scenariu este discutat, dar pe lângă acesta sunt discutate scenarii care presupun încheierea anului școlar la timp.

De asemenea, aceasta a subliniat faptul că în curând va fi publicat calendarul examenelor de Bacalureat și Evaluare Națională și că admiterea la facultate va avea loc după examenul de BAC.

Totodată, Monica Anisie a discutat cu miniștrii din țările Europene pentru stabilirea unui calendar comun de admitere, iar cei studenții care vor să se înscrie la facultate în straănătate să aibă timp.